avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita de la avocat
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita de la avocat

Am mai expus o data problema aceasta pe forum dar atunci nu stiam toate datele problemei asa ca revin acum deoarece prietenului meu i-a venit acasa instiintarea de executare silita.
Mai precis a angajat un avocat sa fie reprezentat intr-un proces, i-a platit acestui avocat banii si s-a incheiat procesul. la putin timp dupa asta avocatul a inceput sa investeasca executare silitacontractele(nu este singurul care a patit acest lucru) cerand banii pe care ii primise o data. Nici prietenul meu nici ceilalti nu au chitanta de la acest individ. Acum i-a venit o cumincare cum ca trebuie sa plateasca valoarea contractului si pretul executarii silite.

Am cateva intrebari la care va rog sa imi raspundeti daca puteti.
1. in cat timp trebuie sa plateasca suma de bani(valoarea contractului+cheltuielile de executare)
2.este normal sa fie obligat sa plateasca si cheltuielile de executare silita in conditiile in care nu a fost instiintat in prealabil ca trebuie sa plateasca aceasta suma de bani?
3. Poate face vreo contestatie in aceasta privinta(atat el cat si inca cativa colegi ai lui au fost practic inselati)?
4.in contract apare suma trecuta cu pixul "1000 lei" apoi in paranteza "(Euro/USD/RON), nu este nici una din ele taiate doar acei "lei" scrisi cu pixul. Se poate face cumva referire la lei vechi?(stiu ca pare o prostie dar poate ca este vreo sansa)
Cel mai recent răspuns: pps , utilizator 22:38, 12 Martie 2012
Daca apreciaza ca detine motive temeinice,poate formula contestatie la executare
Bun, dar care ar fi motivele in cazul lui? Omul a platit dar nu are chitanta. O contestatie ce costuri implica si in cate zile trebuie formulata?
:D incercati sa fentati avocatul si nu-i o noutate
gandesc asta in conditiile in care afirmati ca a solicitat 1000 ROL ca onorariu..
cred ca meritati ..poate/poate nu
MilicaDamian a scris:

:D incercati sa fentati avocatul si nu-i o noutate
gandesc asta in conditiile in care afirmati ca a solicitat 1000 ROL ca onorariu..
cred ca meritati ..poate/poate nu

Pai daca amicul meu i-a platit banii astia o data pe bune si acum se trezeste ca trebuie sa plateasca iar aceeasi bani? Tie ti se pare normal? Sigurul lucru pe care vrea sa il evite este sa mai plateasca o data ceea ce a platit deja.
MilicaDamian a scris:

incercati sa fentati avocatul si nu-i o noutate

Sustinerea dvs cu "fentarea avocatului",este neoperabila,in situatia comunicarii executarii silite
Fentezi avocatul,dar hotararea instantei de judecata,este putin mai dificil,cel putin in speta dispusa discutiei

Alte discuții în legătură

Dilema onorariu avocat-contestatie la executare si intoarcerea executarii silite stelistu6 stelistu6 buna ziua, am depus acum 2 ani o contestatie la executare pentru un debit de 7000 ron care mi-a fost admisa ,onorariul solicitat de avocat pentru contestatie ... (vezi toată discuția)
Cum pot vedea un dosar de executare pps pps Acum ceva timp un prieten a vazut pe portal.just.ro ca are un dosar de tipul: Obiect dosar:investire cu formulă executorie. Bun, stia ca si niste colegi au ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare Yony7979 Yony7979 Buna ziua, am avut un leasing in 2008 si mia venit anul trecut in septembrie sa ma execute,am facut contestatie la executare, ieri am avut termen a ramas in ... (vezi toată discuția)