avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită dilema onorariu avocat-contestatie la executare si ...
Discuție deschisă în Executare silită

dilema onorariu avocat-contestatie la executare si intoarcerea executarii silite

buna ziua,
am depus acum 2 ani o contestatie la executare pentru un debit de 7000 ron care mi-a fost admisa ,onorariul solicitat de avocat pentru contestatie a fost de 1000 ron .instanta nu mi-a acordat aceasta suma inapoi cu titlu de cheltuiala de judacata desi a fost solicitat acest lucru.
avocatul meu nu a cerut in cadrul contestatiei de executare restabilirea situatiei inainte de executare asa ca a trebuit sa depunem o cerere de intoarcere a executarii silite, avocatul meu a depus la dosar o chitanta de 500 de lei si mi-a dat asigurari ca instanta mi v-a da ca cheltuieli de judecata si cand voi primii acesti bani ii voi da lui , aceasta cerere a fost admisa dar din nou instanta nu a hotarat aceea suma pentru cheltuieli de judecata drept onorariul avocatului,
avocatul meu m-a contactat ca trebuie sa-i platesc cei 500 de lei ca nu e vina dansului ca instanta nu mi-a acordat cheltuieli de judecata.
intrebarea mea este urmatoarea :este normal ca eu sa platesc 1500 ron onorariu avocatului si sa am castig de cauza dar sa nu recuperez nici un leu ca cheltuieli de judecata ??sau executorul judecatoresc va putea trece aceasta suma ca ONORARIU AVOCAT IN FAZA EXECUTARII SILITE in cadrul dosarului de executare silita a debitului principal,va multumesc anticipat si astept cu interes raspunsurile dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 10:39, 14 August 2018
Normal este ca avocatul sa fie platit pentru munca prestata. Asta odata. In plan secund, In plan secund, ar fi trebuit vazut de ce instanta a respins onorariul de avocat: fie avocatul nu a depus documentele justificative, fie nu a facut dovada platii onorariului de 1000 lei. Este greu de anticipat.

Suma nu va fi introdusa in executarea silita pe care ati contestat-o. Sunt situatii diferite. Insa, avocatul are posibilitatea solicitarii sumei prin introducerea unei noi cereri de executare silita in baza titlului executoriu - contract de asistenta si reprezentare juridica.
Cum e posibil ca de 2 ani să nu se acorde sumele legale cuvenite celui care a câștigat un proces ?
Multe ciudățenii sunt în Instanțele din România !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este normal???executare continuata de alt ex jud mdcc mdcc Sunt executat silit de catre o banca,dosarul a fost facut de un executor bancar,am contestat in instanta aceste acte,ulterior executorul bancar a devenit ... (vezi toată discuția)
Poprire validata- cheltuieli judecata begonia begonia Buna dimineata! Se admite cererea de validare a popririi iar tertul poprit este obligat la plata sumei datorate de debitor creditorului si cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog! executare judecatoreasca si cheltuieli AntoanelaC AntoanelaC Buna ziua, Am pierdut procesul de divort cu fostul meu sot. Sentinta a fost declarata irevocabila in data de 10.02.2011. Prin aceasta sentinta aveam sa ii ... (vezi toată discuția)