avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Planul de conturi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Planul de conturi

Buna ziua, doresc o indrumare daca se poate, incerc sa descifrez singura planul de conturi prin a face teurile conturilor si corespondenta acestora prin exemple. Iau ca exemplu o Asociatie de proprietari ,desi stiu ca se tine evidenta contabila in partida simpla,eu incerc sa inteleg functionalitatea conturilor si transpunerea lor. Concret: carui cont sa ii asociez plata unui abonament lunar pentru intretinerea liftului?401 sau 611.Este foarte greu sa lucrezi singur, nu am gasit niciun mentor pe langa care sa fac ucenicia. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: CRINA1 , utilizator 11:34, 13 Martie 2012
1.Inregistrarea initiala 611-401.
2.Plata 401-5311 (5311 fiind casa)
Din cate observati 401 se inchide odata cu plata. N-ati platit, 401 ramane cu sold.
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2012
George Moraru, Consultant fiscal
Cu ajutorul contului 611 se tine evidenta cheltuielilor cu intretinerea si reparatiile executate de terti fiind un cont cu fc de activ
In debitul contului se inregistreaza:
- valoarea lucrarilor de intretinere si reparatii executate de terti (401, 408, 471, 542).
Contul 611 poate fi creditat in cursul perioadei, pentru operatiile in participatie, cu sumele transmise pe baza de decont
Succes!
Buna
Oricarei plata din casa (5311) ii este corespunzator un cont de furnizor. Acesta se inchide prin cont de cheltuieli. Care se inchide cu 121. Pe scurt ar fi asa:
401=5311
6__ =401 (scrii tu ce cheltuiala este aferenta furnizorului)
4426
121=6__

si TVA-ul se inchide cu 4423 sau 4424 (dupa caz).

Cam asta ar fi.
George1962 a scris:

1.Inregistrarea initiala 611-401.
2.Plata 401-5311 (5311 fiind casa)
Din cate observati 401 se inchide odata cu plata. N-ati platit, 401 ramane cu sold.

Multumesc frumos , acum pun si in practica ceea ce mi-ati scris aici .

alenys a scris:

Cu ajutorul contului 611 se tine evidenta cheltuielilor cu intretinerea si reparatiile executate de terti fiind un cont cu fc de activ
In debitul contului se inregistreaza:
- valoarea lucrarilor de intretinere si reparatii executate de terti (401, 408, 471, 542).
Contul 611 poate fi creditat in cursul perioadei, pentru operatiile in participatie, cu sumele transmise pe baza de decont
Succes!

Multumesc, ma ajuta explicatiile

georgianagyo a scris:

Buna
Oricarei plata din casa (5311) ii este corespunzator un cont de furnizor. Acesta se inchide prin cont de cheltuieli. Care se inchide cu 121. Pe scurt ar fi asa:
401=5311
6__ =401 (scrii tu ce cheltuiala este aferenta furnizorului)
4426
121=6__

si TVA-ul se inchide cu 4423 sau 4424 (dupa caz).

Cam asta ar fi.

multumesc frumos ,o sa incerc sa dezvolt exemplul sa vad daca imi iese.

Va multumesc din suflet tuturor,incet incet ma mai dezmeticesc. :">

Sper sa nu va plictisesc .. Ex. facturile de energie electrica sau termica si de apa.
Este corect asa?
605=401
401=5121

Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
sau puteti sa le platiti prin casa 401=5311 numerar..
Abonamentul lunar la lift il tereceti pe Ct.628-Alte servici executate de terti
628=401 cu valoare din factura
401=5311

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu sediu de firma maria_antoneta maria_antoneta [quot]ginerele meu si-a facut o firma la care este actionar unic .sediu firmei este in apartamentul propietate privata ,In aceste conditii poate sa suporte ... (vezi toată discuția)
Cash direct din bancomat gdec gdec Salutare la toti! Poate s-a mai discutat, dar eu nu am gasit nimic acum, asa ca intreb si eu: patronul retrage numerar cu cardul firmei din bancomat de pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrare corecta in conta Roxana Brancoveanu Roxana Brancoveanu patronul pleaca in delegatie in alt oras pentru cumparare marfa,venind inapoi cu facturile aferente.eu in conta [b]sunt obligata[/b] sa fac inregistrarea ... (vezi toată discuția)