avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Cheltuieli cu sediu de firma
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Cheltuieli cu sediu de firma

ginerele meu si-a facut o firma la care este actionar unic .sediu firmei este in apartamentul propietate privata ,In aceste conditii poate sa suporte din cheltuielile firmei c.v facturilor de curent,gaz,telefon si internet de la apartament? precizati-mi cum se inregistreaza in contabilitateaceste cheltuieli?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 17:37, 2 Iulie 2011
Exiasta contract incheiat intre societate si persoana fizica proprietara a apartamentului( in speta, ginerele Dvs.)?
da exista un contract de comodat intre ginere ca propietar si socetate
In acest caz se pot deduce cheltuielile, raportate la spatiul utilizat de societate, adica o cota parte. Ce va intereseaza? Cum se fac inregistrarile din punct de vedere contabil ale acestor cheltuieli?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iulie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Da pentru ca in contract nu se specifica nimic referitor la suprafata
Daca in apartamentul respectiv locuiescte si ginerele Dvs. cheltuielile se stabilesc in functie de suprafata utilizata, atat de acesta ca persoana fizica cat si de societate ca persoana juridica.

Energia electrica si gazele se inregistreaza astfel:

% = 401(furnizori)
605(chelt privind energia si apa)
4426(TVA)

Abonamentul la telefon:
% = 401(furnizori)
626(chelt. postale si taxe de telecomunicatii)
4426(TVA)

Abonamentul la internet:
% = 401(furnizori)
628(chelt. cu alte servicii executate de terti)
4426(TVA)

In cazul in care societatea nu este platitoare de TVA, se inregistreaza pe cheltuiala valoarea integrala, adica nu se deduce TVA.

Plata acestora se poate face cu numerar:
401-5311(casa in lei)

sau prin banca:
401=5121(conturi la banca in lei)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacturare utilitati bestb bestb Salutare! Daca ma poate ajuta cineva cu privire la refacturarea utilitatilor........ Am urmaturul caz: Societatea a construit un bloc. Toate utilitatile ... (vezi toată discuția)
Cum inregistrez aceasta factura in contabilitate? lucihuci1978 lucihuci1978 Buna ziua Am primit o factura de la [EDITAT- incalca pct.2.11 din Regulament] cu urmatoarele servicii pe care nu le stiu in ce conturi contabile sa ... (vezi toată discuția)
Planul de conturi CRINA1 CRINA1 Buna ziua, doresc o indrumare daca se poate, incerc sa descifrez singura planul de conturi prin a face teurile conturilor si corespondenta acestora prin ... (vezi toată discuția)