buna ziua am si eu o intrebare . am pe cap o firma de recuperari pt ceva credite mai vechi ce nu le-am putut platii . creditele sunte luate cu buletinu fara girant sau fara garantie de orice fel ei ma ameninta cu proprire pe salar de 50 % . cad de legale sunt firmele astea? cum pot lupta cu ele daca imi ia din salar pt mine e un dezastru . as dori parerea cuiva care se ocupa de treburi de astea si m-ar putea ajuta . mentionez ca nu detin bunur ce sa se poata executa. va multumesc anticipat
Singura cale legala este actiunea in instanta
In situatia in care recuperatorul cu scopul legitim de recuperare debit,demareza procedura deexecutare silita a supra bunurilor in evidenta dvs mobile/imobile/conturi/
drepturi salariale-prezente si viitoare,daca apreciati ca detineti motive temeinice aveti dreptul sa formulati contestatie la executare
Daca acele credite nu-s prescrise puteti fi executat silit , va pot retine 50% din salariu. Ce inseamna credite mai vechi, de cat timp nu ati mai platit ?
Nu aveti cum scapa. Cand se vor hotari, se vor adresa unui executor, acela cere incuviintare de executare silita de la instanta dupa care se va intrepta ( executorul) asupra salariului dvs.
Puteti evita ajungand la o intelegere de plata cu respectivele firme