avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum pot prinde un escroc
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum pot prinde un escroc

Am gasit de curand pe net un anunt cu locuri de munca in Germania,am sunat,m-am intalnit cu un tip,acesta ne-a pretins suma de 150 de lei mie si prietenului meu,motivand aceasta pentru procesarea contractului,i-am dat banii si azi era ziua plecarii,insa acest individ este de negasit la tel nu raspunde da ocupat,partea buna este ca stiu cum il cheama si localitatea unde sta,nu ma preocupa atat de mult suma de bani cat minciuna si inselaciunea in sine,si ca mine sunt sigur ca sunt multi altii,ce am de facut? Multumesc anticipat#-o
Cel mai recent răspuns: cristica , utilizator 17:11, 19 Aprilie 2012
Atat dvs. cat si prietenul de care pomeniti, faceti o plangere penala in care povestiti ce s-a intamplat, iar organele de cercetare au obligatia sa o incadreze in drept, adica sa identifice toate infractiunile care au fost comise.
Multumesc frumos,pentru sfat,exact asta o sa facem. Sunteti cei mai buni !!!
Incadrarea este la infractiunea de inselaciune art 215 C.pen. Faceti atat dvs cat si prietenul plangere penala pt aceasta infractiune, detaliati tot ce s-a intamplat si dati cat mai multe detalii despre persoana faptuitorului.
De asemenea puteti mentiona in plangere ca va constituiti parte civila cu suma de x lei pt recuperarea prejudiciului.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
ContSters178374, utilizator
Nu ma intelegeti,eu nu dispun de bani,si acei bani au fost imprumutati,daca as avea cu mare drag as face-o insa as vrea sa il vad eu patind ceva,insa nu prea vad ce i-ar putea face autoritatile,e cuvantul meu contra cuvantului lui,bine eu mai am un martor ,prietenul meu,care si el a dat banii.
Nefiind o infractiune pt care este necesara plangerea prealabila, astfel partile neputandu-se impaca sau partea vatamata neputandu-si retrage plangerea deoarece actiunea penala se pune in miscare din oficiu, medierea este cam inutila, in situatia asta.

Alte discuții în legătură

Inselaciunea este legala in romania? alina_25 alina_25 Diverse cunostiinte si-au luat tzeapa de la diverse firme de la super oferte de abonamente de telefoane sau cablu tv pana la asa zise contracte de ... (vezi toată discuția)
Demersuri legale în cazul unei infracțiuni săvârșite într-o intermediere de locuri de munca în străinătate Florin1965 Florin1965 In atenția avocat.net......., va scriu aceste rânduri în speranța ca ne veți sprijini în demersul nostru, ca ne veți prezenta din experiența ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani imprumutati Florin Alexandru 123 Florin Alexandru 123 Bună ziua, sa va povestesc pe scurt problema mea. Am fost păcălit sa împrumut pe un respectiv amic cu diverse sume gen, 200 RON 150 RON etc, 100 euro ... (vezi toată discuția)