avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciunea este legala in Romania?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciunea este legala in Romania?

Diverse cunostiinte si-au luat tzeapa de la diverse firme de la super oferte de abonamente de telefoane sau cablu tv pana la asa zise contracte de imprumut,unele din acestea terminandu-se chiar cu sinuciderea persoanelor care le-au semnat.
Ce au toate in comun contract scris cu litere de dimensiuni foarte reduse ,toate cu folosirea de termeni juridici si economici ce nu pot fi intelese de persoane fara cunostiinte in domeniu,in toate cazurile "vanzatorii" (eu mai degraba le-as zice excrocii) minteau in privinta contractelor verbal incercand sa faca persoana respectiva (victima in opinia mea ) sa semneze cat mai rapid un asa contract.
In urma semnarii acestor contracte toate aceste persoane au urmari foarte neplacute unele ajungand si in pragul suicidului.
In aceste conditii mai am si eu o intrebare retorica pentru ce mai exista inselaciunea prevazuta in codul penal avand in vedere ca firmele de practica asa "practici" practic actioneaza legal?
Cel mai recent răspuns: alina_25 , utilizator 00:40, 30 Martie 2014
Sa stiti ca fapta nu constituie inselaciune in acceptiunea codului penal.

Nu inteleg ce suma datorau ca urmare a incheierii contractului.
Exista penalitati de intarziere sau care este problema?
Au fost tot felul de pacaleli de genul se spunea ca vor avea o suma de platit la un credit si de fapt era alta suma chiar si dubla
Sau a dorit cineva sa incheie un contract pentru servicii cablu tv si peste 3 luni a dorit sa il rezilieze trebuind sa plece la munca in alta parte atunci a aflat ca de fapt semnase un contract pe 2 ani ca era " la oferta" desigur nimeni cand s-a incheiat contractul nu i-a zis ca e la oferta desigur contractul era cu litere foarte mici si continea tot felul de termeni juridici pe care o persoana normala nu are cum sa ii intaleaga.
Si cel mai dramatic caz de il cunosc o persoana saraca sa imprumutat de la un ifn spunandu-i-se ca va trebuit sa achite o suma de bani dar in loc sa i se zica ca trebuie sa achte acea suma saptamanal i s-a zis lunar sau acumulat dtorii si in final acea persoana sa sinucis.
Si un alt caz scandalos fiica unei cunostiinte de 18 ani a fost pur si simplu acostata de unasa promoter de la un magazin din apropiere care prin tot felul de minciuni a facut-o sa incheie contract pentru un telefon dar a uitat sa ii mai zica ca va platii moinim 2 ani abonament lunar imens pentru acel telefon .
Nu este infractiunea de inselaciune in aceste cazuri.

Din pacate, cei care sunt victime nu sunt tepari ci oameni seriosi.

Sa incerce sa nu plateasca daca au fost pacaliti.
Sa incerce sa se sustraga asa cum fac escrocii...
Si asa, din victime oamenii se pregatesc sa devina escroci...deoarece asta pare sa fie legea firii in Romania...

Nu stiu cum este in alte state din UE...
Să nu plătească și să ce? Să fie executați silit? În niciun caz.Poate fi vorba despre clauze abuzive.Să se adreseze către cei de protectia consumatorului .
Eu consider ca ceea ce este corect trebuie sa se intample daca se poate.
Daca au fost pacaliti asa ar fi corect...

Este adevarat si ce ziceti dar...daca nu sunt clauze abuzive nu le ramane decat varianta pe care o consider eu corecta si tare cred ca este unica...

Ca sa fie executati silit trebuie sa aiba salariu sau bunuri in proprietate...
Daca nu au ce sa le faca?
In functie de contract poate surveni si termenul de prescriptie...

Decat ca omul sa ajunga sa se sinucida mai bine se sustrage...
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Martie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Am primit teapa de la o agentie de modeling Diore511 Diore511 Buna ziua , am fost pacalit astea doua zile de o agentie de casting modeling in apropiere de afi cotroceni s-au dat drept new model casting dar ei sunt alta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sarbatori fericite! am o situatie delicata mama mea ... Mezzoankbrb Mezzoankbrb Buna ziua! Sarbatori fericite! Am o situatie delicata mama mea in barsta de 64 ani vorbeste de 7 luni pe internet cu un barbat american de orogine romana asa ... (vezi toată discuția)
Inselaciune? liviastroescu liviastroescu am fost escrocata de un individ, pe nume [editat]pe care l-am imprumutat la un peco, cu o suma pentru a-si cumpara benzina si a ajunge acasa la 300 km. ... (vezi toată discuția)