avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciunea este legala in Romania?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciunea este legala in Romania?

Diverse cunostiinte si-au luat tzeapa de la diverse firme de la super oferte de abonamente de telefoane sau cablu tv pana la asa zise contracte de imprumut,unele din acestea terminandu-se chiar cu sinuciderea persoanelor care le-au semnat.
Ce au toate in comun contract scris cu litere de dimensiuni foarte reduse ,toate cu folosirea de termeni juridici si economici ce nu pot fi intelese de persoane fara cunostiinte in domeniu,in toate cazurile "vanzatorii" (eu mai degraba le-as zice excrocii) minteau in privinta contractelor verbal incercand sa faca persoana respectiva (victima in opinia mea ) sa semneze cat mai rapid un asa contract.
In urma semnarii acestor contracte toate aceste persoane au urmari foarte neplacute unele ajungand si in pragul suicidului.
In aceste conditii mai am si eu o intrebare retorica pentru ce mai exista inselaciunea prevazuta in codul penal avand in vedere ca firmele de practica asa "practici" practic actioneaza legal?
Cel mai recent răspuns: alina_25 , utilizator 00:40, 30 Martie 2014
Mama acelei fete de 18 ani s-a adresat opc iar de acolo i s-a raspuns ca ei nu au ce faca atata timp cat ea semnat acel contract ca sa se adreseze politiei pentru infractiunea de inselaciune acolo i s-a raspuns ca practic nu exista nicio infractiune.
Din pacate unica solutie dupa cate vad la aceasta problema de am si prezentat-o ar fi o lege care sa interzica aceste asa zise promotii si care de asemenea sa reglementeze o dobanda maxima pentru un credit adica unele banci si mai ales ifn-uri iau dobanzi mai ceva precum camatarii totul LEGAL,desigur ca aceste persoane au fie salarii pensii sau alte bunuri pe numele lor caci au fost niste persoane pacalite de excroci din pacate legali
Singura care s-ar putea sustrage de la plata acestor datorii e acea fata de 18 ani nu are nimica pe numele ei dar totusi sa ajungi dator cu tona de datorii de la o inselatarie nu e prea frumos.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Martie 2014
alina_25, utilizator
Mie îmi pare rău că nu le poate veni de hac nicio instituție.Oamenii se înghesuie la promoții, pentru că, este o țară cu mulți oameni care au un nivel de trai scăzut și se bucură când pot obține ceva a preț mai mic, fără a verifica sau a se pricepe să interpreteze niște clauze contractuale abuzive.Și eu cred că ar trebui să fie protejați acești oameni cumva, însă , pânâ uana alta, contractul este legea părților și deci bunul achiziționat trebuie achitat,dacă nu se plătește vor exista și penalități.
Dar sa stiti ca aceste persoane actoneaza fix pe persoanele vulnerabile si considerate solvabile ca sa va spun in plus in cazul acelei fete de 18 ani pacalita deci aceasta a fost intrebata atunci daca locuieste cu parintii daca ai ei au locuri de munca etc,prin contrast si o colega de a ei a incercat sa obtina asa "promotie " dar cand acele persoane vazut ca e dintr-o anume etnie si ca parintii ei n-au loc de munca stabil au trimis-o la plimbare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit teapa de la o agentie de modeling Diore511 Diore511 Buna ziua , am fost pacalit astea doua zile de o agentie de casting modeling in apropiere de afi cotroceni s-au dat drept new model casting dar ei sunt alta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sarbatori fericite! am o situatie delicata mama mea ... Mezzoankbrb Mezzoankbrb Buna ziua! Sarbatori fericite! Am o situatie delicata mama mea in barsta de 64 ani vorbeste de 7 luni pe internet cu un barbat american de orogine romana asa ... (vezi toată discuția)
Inselaciune? liviastroescu liviastroescu am fost escrocata de un individ, pe nume [editat]pe care l-am imprumutat la un peco, cu o suma pentru a-si cumpara benzina si a ajunge acasa la 300 km. ... (vezi toată discuția)