avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... un sfat urgent..DEMISIE?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

un sfat urgent..DEMISIE?

Va rog ,un sfat.Sunt in urmatoarea situatie.
Din iunie 2011,sunt agajat la o soc.comerciala,pe perioada nedeterminata.
Aziam fost chemat la birou ,sa mi se comunice ca din "acest moment a incetat colaborarea",intre mine si firma.Punct.Am intrebat motivul si mi s-a raspuns ca sunt "nerentabil",lucrez in vanzari si tot ce presupune activitatea mea nu este rentabil pentru firma.In conditiile in care in ultimii 2 ani a existat o constanta...Mi s-a propus sa-mi dau demisia,cu un preaviz de 20 zile lucratoare,sau daca nu sunt de acor,se face o expertiza financial-contabila,care sa demonstreze nerentabilitea...Mentionez,ca am informatii ca vor sa angajeze in locul meu o alta persoana,iar demisia mea ar conveni....
Va rog mult,sa ma sfatuiti ce decizie sa iau....
Multumiri anticipate.
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 14 Martie 2012
Daca va dati demisia sau cereti incetarea contractului de munca cu acordul partilor pierdeti dreptul la somaj si ei scapa mai usor cu actele, poate chiar nu va platesc nici preavizul.
Firma trebuie sa va concedieze (desfiintare post, restructurare) daca sunteti "nerentabil".

Succes!
Cunosc aceste proceduri,cu restructurarea,dar am nelamuriri in legatura cu epertiza financiar-contabila.As dori sa stiu,daca poate sa-mi aduca prejuicii,ce inseamna,concret.Multumesc
Treaba asta cu expertiza financiar-contabila pentru a demonstra nerentabilitatea unui reprezentant de vanzari mi se pare o prostie. Spuneti ca rezultatele dumneavoastra au fost constante. Rentabilitatea se calculeaza simplu, facand paralela intre planurile de vanzari date de manager si rezultatele efective. Cum au fost?

Cum au fost evaluarile profesionale facute? Vi s-au facut pana acum evaluari anuale?

[Mesaj editat- pct. 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Da.Evaluarile,le-am semnat cu cateva zile in urma,chiar cu data antecedenta,mi le-a "bagat" seful sub nas,a dat o nota de 3,56(din 5),fara explicatii,greseala mea a fost ca nu am intrebat,sincer pentru prima data am semnat asa ceva.Referitor la acele expertize contabile,din cate am inteles(discutia nu a fost concreta),parca ar dori sa se ajung in situatia sa nu mai primesc bani-din salariu.Adica,ar face un calcul cu cheltuieli combustibil,cheltuieli salar,plus nu stiu ce altceva,dar am dedus din cursul discutiei,ca asta mi s-ar putea intampla...Rezultatele au fost aceleasi vizavi deplan.Nu s-a reaizat niciodata targetul,dar tocmai dupa 2,5 ani,yimp in care nimeni nu a zis nimic,nu s-a cerut cifre mai mari,nimeni"nu m-a tras de maneca".asta mi se pare incorect
eukyra, utilizator
Iar acea expertiza nu poate demonstra faptul ca dumneavoastra nu v-ati indeplinit sarcinile de serviciu. Rezultatul poate fi contestat in instanta. Aveti cumva la dosar sanctiuni pentru abateri disciplinare, comunicari ale superiorilor dumneavoastra prin care sa vi se atraga in mod repetat atentia ca nu va indepliniti sarcinile de serviciu? E un bluf, incearca sa va sperie sa va dati demisia.

Cheltuielile cu combustibil, telefon etc sunt facute in interes de serviciu. Ele nu se imputa, atata vreme cat pe fisa postului sunt mentionate atributii specifice muncii in vanzari. Iar salariul este un drept legal al dvs atata vreme cat sunteti angajat. A, ca poate rezultatele muncii dvs nu au fost cum se solicita, este altceva. Dar aici discutam de sanctiune disciplinara aplicata in baza legii, nu de recuperarea salariului de catre ei

[Mesaj editat - pct. 1.3 din regulament + in forum nu se stabilesc relatii profesionale]
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Restructurare, ordinea de prioritate ContSters74449 ContSters74449 Buna ziua, Art 79, al 2, CCMRC,prevede ordine de prioritate a salariatilor ce pot fi disponibilizati. din motive ce nu tin de persoana lor.Aceasta ... (vezi toată discuția)
Abuzuri ale firmelor straine clujeanul73 clujeanul73 Desi la angajarea in cadrul acestei societati s-au facut nenumarate promisiuni, care urmau sa intre in vigoare incepand cu 01.01.2009, toate acestea au ramas ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila ContSters126274 ContSters126274 S-a dispus o expertiza contabila cu termen 30.04.2010, de atunci s-a amanat predarea acesteia de 2 ori.Din cate cunosc expertul a solicitat acte si de doua ... (vezi toată discuția)