avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza contabila
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza contabila

S-a dispus o expertiza contabila cu termen 30.04.2010, de atunci s-a amanat predarea acesteia de 2 ori.Din cate cunosc expertul a solicitat acte si de doua saptamani nu le-a primit, acte care normal trebuiau sa fie in firma, nu concepute pe loc (bilant, balante,note contanile,jurnale-2008-2009).
Cat pot sa mai amane predarea actelor cerute de expert, tinand cont ca ele trebuiau predate la inceputul expertizei ( consider ca fabrica probe) ?
Cat se mai poate amana predare expertizei ( au trecut 5 luni)?
Ce pot face in acest sens?
In cazul in care mi-ar fabrica probe impotriva mea, atata timp cat nu sunt semnate de mine, imi pot face rau?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: cory768 , utilizator 13:38, 22 Iunie 2010
nu ati descris in niciun fel problema in care se face expertiza. in ceea ce priveste acte contabile, e mult prea putin probabil "sa se fabrice" probe impotriva dvs. (sunteti salariat, asociat, client al firmei respective?)

chiar daca s-ar fabrica astfel de probe, le veti putea contesta, pentru ca in contabilitate inscrisurile sunt importante, si nu alte dovezi. intarzierea poate sa fie cauzata de alte motive.

va doresc succes si eu zic sa nu va faceti probleme inainte de a vedea rezultatul expertizei.
Sunt fost salariat.
Nu inteleg care poate fi cauza intarzierii.
ar putea justifica prin absenta contabilului, sau un alt motiv aemanator (banuiesc ca in realitate, pur si simplu cauta pretexte pentru a nu da actele). cert este ca expertul contabil va trebui sa-si exprime opinia, si pentru aceasta "e la mana" firmei, ca sa ma exprim asa. intr-un final, va formula concluziile expertizei, dar e obligat din punct de vedere profesional sa studieze toate documentele in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent va rog ! comunicare acte catre expert inainte de intrunirea partilor ? Krissia . Krissia . Am cateva neclaritati si poate ma lamureste cineva va rog. 1) S-a primit prin e-mail adresa de la expert pt convocarea partilor, dar pana acum nu s-a primit ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara SimonaBardea SimonaBardea Buna dimineata! Am efectuat o expertiza judiciara care a fost achitata de proprietari si nu suntem multumiti de rezultat, contestatia este contracost? (vezi toată discuția)
Expertiza valentin6768 valentin6768 Am un proces pe litigi de munca din 03.2016 in februarie 2018 sa numit un expert judiciar contabil pana in prezent sa amanat expertiza de 5 ori in aprilie ... (vezi toată discuția)