avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... expertiza judiciara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

expertiza judiciara

Buna dimineata!

Am efectuat o expertiza judiciara care a fost achitata de proprietari si nu suntem multumiti de rezultat, contestatia este contracost?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 12:18, 19 Septembrie 2010
impotriva unei expertize judiciare puteti formula obiectiuni imediat ce aceasta a fost depusa la dosar respectiv la primul termen si daca sunteti nemultumiti de raspunsurile expertului puteti solicita contraexpertiza.
Da,este contracost. De regula suporta acest pret de cost,cel ce o solicita.
Procedural,in cazul expertizelor financiar-contabile nu se utilizeaza termenul de contestatie,partea interesata realizeaza obiectiuni la expertiza
Concluziile expertizei financiar contabile pentru a fi admise ca proba sunt analizate in functie si de continutul celorlalte mijloace de proba
Prin expertiza este definita o lucrare personala prin care un specialist isi exprima punctul de vedere cu privire la un fapt
Expertiza contabila are particularitatea ca,in afara de continutul celorlalate documente puse la dispozitie de partile in cauza,trebuie sa foloseasca materialele,verificarile si reviziile contabile consemnate in procesele verbale intocmite in conformitate cu metodologiile specifice de control.Aceste acte in care sunt constatate incalcari ale metodologiilor de catre parti cu privire la relatiile contractuale,gestionarea fondurilor,calcularea si varsarea in termen a obligatiilor fiscale,integritatea patrimoniului sunt cercetate in toate aspectele lor,daca in legatura cu ele se afla pe rol cercetarea/judecarea unei cauze sau se efectueaza o cercetare penal.
Aici intervine o situatie sensibila,in care expertul ,trebuie sa cerceteze si sa se pronunte si asupra verificarilor periodice situatii/balante/bilant.
Expertul este obligat sa stabileasaca situatii certe rezultate din documente oficiale si materiale luate in anliza si sa nu faca aprecieri pe baza de declaratii ale unor persoane in legatura cu cauza.
Dupa studierea de catre parti si de catre organul judiciar,se poate uneori ,functie de realitatea si /sau de interesul partilor,sa se ajunga la concluzia ca raportul este incomplet si in modul cum a fost prezentat nu este folositor in cadrul probatiunii judiciare
Pentru neclaritati,expertul poate fi chemat in instanta ,in scopul de a lamuri
Pentru lacune in investigatii,expertul va trebui sa intregeasca expertiza printr-un supliment de expertiza
Pentru inexactitati sau neaprecierea corecta a prevederilor legale,remedirea nu se poate realiza decat printr-o noua expertiza
Fata de raportul de expertiza partea interesata face obiectiuni,care vor atent analizate de organul judiciar,care daca apreciaza intemeiate ,dispune masuri in consecinta
Ultima modificare: Duminică, 19 Septembrie 2010
ynocentta, utilizator
Ca de obicei, in Romania practica judiciara nu este unitara la toate instantele. Cu privire la raspunsurile la obiectiunile formulate de catre parti unele instante admit plata unui onorariu de catre partea care a formulat obiectiunile, alte instante nu admit onorarii, considerandu-le ca munca voluntara obligatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraexpertiza handsu handsu Partea , care a platit avansul pentru efectuarea unei expertize ordonate de instanta , a fost prezenta in cursul efectuarii acesteia , a fost de acord cu modul ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara SimonaBardea SimonaBardea Buna ziua! Dupa ce se termina expertiza actele se inapoiaza vechiului presedinte sau noului presedinte? Multam! (vezi toată discuția)
Cum ar trebui scrise obiectiile la un raport de expertiza contabila judiciara Dooyna Dooyna Buna seara, am de formulat observatii si obiectii la un raport de expertiza contabila judiciara si nu stiu cum trebuie sa il scriu. Ma puteti ajuta, dandu-mi ... (vezi toată discuția)