In urma unui accident de circulatie, tatal meu a primit 2 ani cu suspendare si retragerea permisului de conducere pentru un an de zile. Tata are 57 de ani, este sofer profesionist cu peste 30 de ani vechime in soferie, fara niciun alt incident rutier. A facut recurs deoarece se considera nevinovat...intrebarea mea este daca poate sa i se mareasca pedeapsa in urma recursului sau ce altceva i se poate intamla? Mentionez ca asa zisa victima era cazuta pe trecerea de pietoni si avea o alcoolemie de 1,20, tata conducea un autocar cu remorca de aprox 20 tone si se pare ca in urma accidentului victima s-a ales cu fisura de bazin, coxartroza (care este o boala degenerativa a oaselor ce se capata in timp) si fisura la coloana - asta in urma impactului cu un autocar de 20 de tone ce ruls pe un drum national cu o viteza de 75 km/h. In urma ciocnirii victima ramanand tot pe trecerea de pietoni. In prezent victima si-a reluat vechile obiceiuri in ceea ce priveste alcoolul, iar tata a ramas fara sursa de venit fiind nevoit sa traisdca din pensia de 450 lei a mamei (pensie de boala). Va rog sa ne sfatuiti! MULTUMESC!
Din ce spuneti dvs. nu pot decat sa ma gandesc ca tatal a avut pur si simplu ghinion....de la momentul lovirii cetateanului turmentat pana la sentinta data. Referitor la recurs, va pot spune ca instanta de recurs nu mai judeca inca odata fondul, ci judeca doar daca primele instante au procedat corect, in spiritul legii aplicabile si a probelor existente la dosar. Exista posibilitatea ca sa pastreze hotararea data de ultima instanta sau sa trimita dosarul spre rejudecare.
Stiu ca este dificil sa angajati un avocat, avand in vedere veniturile, dar poate gasiti un om bun, cu suflet, care sa accepte in calitate de avocat, cazul tatalui dvs.. Nu credeti in stereotipul: "avocatii sunt niste rechini care nu sunt interesati decat de bani"......unii dintre ei mai au si suflet :)
In propria cale de atac nu poate fi agravata situatia tatalui dumneavoastra.
Pedeapsa , insa , poate fi marita, daca va exercita calea de atac procurorul .
În condiţiile art.315 alin.4 C.proc.civ. , la judecarea recursului, precum şi la rejudecarea procesului după casarea hotărârii de către instanţa de recurs, dispoziţiile art. 296 sunt aplicabile în mod corespunzător, respectiv că recurentului nu i se poate crea în propria cale de atac o situaţie mai grea decât aceea din hotărârea atacată, principiu aplicabil şi în caz de rejudecare după casare.