avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

platesc impozit pe teren si cladire de 35 ani pe numele parintilor(acum decedati)dar nu am acte ,pamantul cumparandu-l cu chitanta de mana care s-a pierdut si vechiul proprietar nu mai e de gasit.Ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: cretunatalia , utilizator 22:08, 13 Martie 2012
Mergeti la primarie si intrebati daca terenul a facut obiectul Legii 18/1991. Daca a facut obiectul Legii 18/1991 atunci trebuie sa primiti titlu de proprietate in baza art.23 din aceasta lege si intabulati dreptul de proprietate in cartea funciara pe baza titlului de proprietate. Tot pe cale administrativa veti putea intabula si constructia. Daca terenul nu a facut obiectul Legii 18/1991, si faceti dovada ca actualul proprietar din Cartea Funciara este decedat de 20 de ani, puteti dobandi atat terenul cat si casa prin uzucapiune pe cale judecatoreasca.
Stimat forumist,

La prima vedere, uzucapiunea, la care și dvs vă referiți, poate fi o acțiune corectă față de speță.

Totuși, v-ați exprimat: vechiul proprietar nu mai e de gasit. Din păcate, până nu identificați un adversar procesual împotriva căruia să intentați acțiunea, orice demerspoate constitui un drum înfundat.

Cu stimă.
de acord, dar intreb in baza a caror acte platesc impozit pe cladire? este posibila varianta lor citez "in dosarul dvs nu exista niciun act doveditor precum ca sunteti proprietar".cum s-a facut schimbarea de rol? unde sa mai intreb?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire: uzucapiune sau succesiune? colceriumari_BV colceriumari_BV Buna ziua! tatal meu a decedat in 2010, acum ne-am hotarat sa facem succesiunea ,dupa ce am scos un Extras de Carte Funciara, am descoperit ca in extras ... (vezi toată discuția)
Lipsa act proprietate asupra imobilului florinbarbu florinbarbu Parintii mei locuiesc de peste 50 de ani intr-o casa la tara . La momentul respectiv nu a existat nici un act de transfer de proprietate (vanzare/cumparare, ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune? lylygry lylygry Buna seara, Ati putea sa imi spuneti care sunt primii pasi ptr obtinerea unui titlu de proprietate prin uzucapiune? Bunica mea detine terenul plus toate ... (vezi toată discuția)