platesc impozit pe teren si cladire de 35 ani pe numele parintilor(acum decedati)dar nu am acte ,pamantul cumparandu-l cu chitanta de mana care s-a pierdut si vechiul proprietar nu mai e de gasit.Ce e de facut?
Mergeti la primarie si intrebati daca terenul a facut obiectul Legii 18/1991. Daca a facut obiectul Legii 18/1991 atunci trebuie sa primiti titlu de proprietate in baza art.23 din aceasta lege si intabulati dreptul de proprietate in cartea funciara pe baza titlului de proprietate. Tot pe cale administrativa veti putea intabula si constructia. Daca terenul nu a facut obiectul Legii 18/1991, si faceti dovada ca actualul proprietar din Cartea Funciara este decedat de 20 de ani, puteti dobandi atat terenul cat si casa prin uzucapiune pe cale judecatoreasca.
La prima vedere, uzucapiunea, la care și dvs vă referiți, poate fi o acțiune corectă față de speță.
Totuși, v-ați exprimat: vechiul proprietar nu mai e de gasit. Din păcate, până nu identificați un adversar procesual împotriva căruia să intentați acțiunea, orice demerspoate constitui un drum înfundat.
de acord, dar intreb in baza a caror acte platesc impozit pe cladire? este posibila varianta lor citez "in dosarul dvs nu exista niciun act doveditor precum ca sunteti proprietar".cum s-a facut schimbarea de rol? unde sa mai intreb?
Uzucapiune?
lylygry
Buna seara,
Ati putea sa imi spuneti care sunt primii pasi ptr obtinerea unui titlu de proprietate prin uzucapiune?
Bunica mea detine terenul plus toate ... (vezi toată discuția)