avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot sa aflu daca angajatorul meu a platit toate ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot sa aflu daca angajatorul meu a platit toate contributiile?

Cum pot sa aflu sau de unde pot sa aflu daca angajatorul meu a platit la stat toate contributiile pe care el mi le-a oprit?
Daca ai pe cineva la casa de pensii in localitatea in care ii firma la care lucrezi ii dai codul numeric personal al tau si afla toate datele care te intereseaza,daca nu ai iti faci una, metoda cred ca o stii nu i nevoie sa ti o spun eu,doar traim in Romania !
hehehe...
Stiu metoda... dar nu o agreez si nu o incurajez... si nu o practic. Ma refeream la care institutie sa am adresez... oare pot sa sun la CAS... si sa aflu de la ei la telverde?
Dar nu i nimic ilegal ,poti sa te duci si la un ghiseu de la casa de pensi dar o sa ti dea raspunsul mai greu !
1.Pentru a afla daca sunteti asigurata la sanatate intrati aici:
[ link extern ]
si accesati sectiunea asigurati,mai apoi se va deschide o fereastra in care va veti tasta codul numeric personal,iar sistemul va va genera automat raspunsul daca sunteti/nu sunteti asigurata.

2.Pentru a afla daca sunteti asigurata la pensii,date despre stagiul de cotizare realizat,despre suma cotizata se pot obtine la cerere de la Casa de Pensii teritoriala de pe raza angajatoruluimin cf. cu art.50din Legea 263/2010:
Art. 50
(1) Stagiul de cotizare se certifica asiguratilor, din oficiu, o data la 2 ani, de CNPP si de casele de pensii sectoriale.
(2) Stagiul de cotizare se certifica si la cererea asiguratilor, contra cost. Tariful serviciului respectiv se stabileste anual de CNPP si casele de pensii sectoriale.

3.Cred ca si la somaj ,in mod similar,daca va adresati cu o cerere in acest sens se poate verifica.
Ok. Am folosit linkul trimis de dvs. dar pe mine m-ar fi interesata sa stiu daca contributiile sunt platite la zi. De asigurat stiu ca sunt. Dar stiu ca angajatorul meu nu mi-a platit contributiile, pe care mi le-a oprit, mai departe. Stiu ca declaratiile sunt trimise... dar banii sigur nu sunt trimisi. Si vroiam sa fac aceasta verificare.

Va multumesc pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Exista posibilitatea ca angajatorul sa opereze in carnetul de munca dar cas sa nu fie platita catre stat? ciprianSTOICA ciprianSTOICA exista posibilitatea ca in cartea de munca sa fie operat de catre angajator dar CAS sa nu fie platit catre stat?cum pot verifica?MULTUMESC (vezi toată discuția)
Calculare pensie romandaniela romandaniela Cat % din salariu se calculeaza la pensie? Va rog sa-mi raspundeti si va multumesc. (vezi toată discuția)
Stagiu cotizare pensie confirmat de casa de pensii niccu niccu Buna ziua, asta spune legea:Art. 50 (1) Stagiul de cotizare se certifica asiguratilor, din oficiu, o data la 2 ani, de CNPP si de casele de pensii ... (vezi toată discuția)