Doresc sa imi deschid un salon de infrumusetare (detin un SRL), iar spatiul in care voi desfasura activitatea il iau in chirie. Deoarece nu pot desfasura eu toate activitatile din salon, am cerut firmei care imi inchiriaza spatiul sa mentioneze in contract si posibiliatea mea de a subinchiria (mesele de lucru care vor fi amenajate) din spatiul respectiv. Dansii nu vor insa sa imi stipuleze in contract acest lucru, desi ma asigura ca nu au nici o treaba cu ceea ce fac eu in spatiul respectiv atata timp cat platesc chiria la timp si intretin spatiul.
Intrebarea mea este: Pot (legal) sa inchiriez mai departe mesele de lucru din acel spatiu chiar daca acest lucru nu este stipulat in contract?
Va multumesc!
Prin contractul de inchiriere Dvs. veti obtine doar dreptul de folosinta a spatiului.
Faptul ca cesiunea totala sau partiala a spatiului nu este prevazuta in contract nu va confera Dvs. dreptul de a subinchiria total sau partial spatiului unor terte persoane.
Solutia pentru aceasta situatie este ca tertele persoane interesata sa desfasoare activitate in acel spatiu sa inchirieze direct de la proprietar. Oricum se vor afla in situatia de a face dovada folosintei legale a spatiului atunci cand vor solicita ORC -ului inregistrarea sediului secundar sau profesional si autorizarea functionarii in spatiul respectiv.
Va multumesc! Insa imi dau seama ca in aceste conditii nu are rost sa inchiriez spatiul, sa investesc bani amenajandu-l ... si sa nu am dreptul de a-l subinchira partial.