avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de subinchiriere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de subinchiriere

Buna ziua,

Doresc sa imi deschid un salon de infrumusetare (detin un SRL), iar spatiul in care voi desfasura activitatea il iau in chirie. Deoarece nu pot desfasura eu toate activitatile din salon, am cerut firmei care imi inchiriaza spatiul sa mentioneze in contract si posibiliatea mea de a subinchiria (mesele de lucru care vor fi amenajate) din spatiul respectiv. Dansii nu vor insa sa imi stipuleze in contract acest lucru, desi ma asigura ca nu au nici o treaba cu ceea ce fac eu in spatiul respectiv atata timp cat platesc chiria la timp si intretin spatiul.
Intrebarea mea este: Pot (legal) sa inchiriez mai departe mesele de lucru din acel spatiu chiar daca acest lucru nu este stipulat in contract?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Daniel Stan , Consilier juridic 10:38, 13 Martie 2012

Prin contractul de inchiriere Dvs. veti obtine doar dreptul de folosinta a spatiului.
Faptul ca cesiunea totala sau partiala a spatiului nu este prevazuta in contract nu va confera Dvs. dreptul de a subinchiria total sau partial spatiului unor terte persoane.
Solutia pentru aceasta situatie este ca tertele persoane interesata sa desfasoare activitate in acel spatiu sa inchirieze direct de la proprietar. Oricum se vor afla in situatia de a face dovada folosintei legale a spatiului atunci cand vor solicita ORC -ului inregistrarea sediului secundar sau profesional si autorizarea functionarii in spatiul respectiv.
Va multumesc! Insa imi dau seama ca in aceste conditii nu are rost sa inchiriez spatiul, sa investesc bani amenajandu-l ... si sa nu am dreptul de a-l subinchira partial.
Se poate face in vreun alt fel, de exemplu sa fac cu fete care vor lucra un contract de colaborare? Sau exista vreo alta solutie?
daca nu va stipuleaza interdictia expres atunci aveti dreptul conform art 1805 din noul cod civil sa va fie cu folos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua pfa cu acelasi obiect de activitate cu puncte de lucru in aceiasi incapere euroloser euroloser Buna ziua Fiul meu a inchiriat un spatiu de aprox. 20 mp. si a deschis un punct de lucru cu activitate frizerie. Pentru ca valoarea chiriei este ... (vezi toată discuția)
Inchiriere sediu obtinut prin contract de comodat Lulica Lulica Buna ziua In cazul unui SRL cu asociat unic, acesta face un contract de comodat prin care o parte din locuinta si terenul sau sunt date societatii pentru ... (vezi toată discuția)
2 firme, acelasi punct de lucru amalia2009 amalia2009 Buna ziua, O firma care a inchiriat un spatiu pt a-l folosi ca si sediu social si punct de lucru poate primi in acel spatiu inchiriat o alta firma pentru ... (vezi toată discuția)