Buna ziua
In contractul meu de munca apare notiunea de Bonus Day: o "zi libera platita" pe care firma o poate acorda unui angajat odata la doua luni daca angajatul nu are abateri de disciplina sau preformanta foarte slaba.
La inceputul lui Februarie am avut un Bonus Day aprobat si deci in prima vineri din luna am fost liber si platit.
Spre sfarsitul lui Februarie, din cauza placarii unor colegi, nu s-a mai putut acoperi programul de lucru. In ultimele doua saptamani din luna am lucrat cate 6 zile pe saptamana (48 de ore / saptamana).
Mi-am completat foaia de lucru din luna respectiva trecand BD (bonus day) pentru ziua de bonus day si cate 8 ore suplimentare (200%) pentru fiecare din cele doua zile suplimentare.
Foaia de lucru mi-a fost modificata de superiori: au lasat 8 ore suplimentare pentru numai una din zilele lucrate in plus, iar pentru a doua au trecut 8 ore normale (100%). Motivul: daca numara zilele in care am fost efectiv la lucru, ies 22 deci cu una mai mult decat 21 cat ar fi trebuit. Rezulta o singura zi suplimentara. Aceasta deoarece in Bonus Day nu am venit la lucru.
Eu am argumentat ca Bonus Day-ul este descrisa explicit in contract ca o "zi libera platita" si deci nu poate fi compensata cu alta zi, cum nici o zi de concediu nu ar fi fost normal sa fie. Mi s-a spus ca 22-21=1 si am fost intrebat "cum stau cu matematica".
M-am retras dar nu pentru a invata mai multa matematica, ci pentru a ma informa daca felul in care ei au compensat o zi suplimentara cu o zi libera platita este corect.
Opinia unui jurist m-ar ajuta foarte mult. Va multumesc.
Modul dvs. de gandire este corect. Acel bonus day trecut in contract ca zi libera platita, asa trebuie trecuta si in pontaj. adica ca zi libera platita. cele doua zile suplimentare desfasurate la serviciu, probabil sambata, trebuiesc trecute in pontaj ca ore suplimentare fata de programul de activitate normal. Ca urmare, una din coloanele pontajului trebuie sa cuprinda 16 ore suplimentare si nu 8. matematica simpla spune ca aveti dreptate. SUCCES!