avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... As putea participa la concurs?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

As putea participa la concurs?

Ma gasesc in urmatoarea situatie: sunt absolventa din 2011 a scolii posliceale sanitare( asistenta medicala) sunt in somaj, gravida in 7 luni, voi intra in prenatal peste 2 saptamani, dar la spitalul din oras se scot la concurs posturi pt meseria mea in aprilie deci exact cu cateva zile inainte de a naste eu. Intrebarea este daca pot sa particip la concurs de ocuparea unui post ( contract pe perioada nedeterminata) si sa continui sa am drepturi dupa nastere ( indemnizatia de crestere a copilului)?
Ce spune legea in acest caz?
E ceva inedit ca se scot la noi extrem de multe posturi in sanatate si nu cred ca voi mai avea astfel de sansa!
Cel mai recent răspuns: Tania3 , utilizator 19:29, 16 Martie 2012
Teoretic,puteti participa la concurs,este dreptul dvs.Insa,daca un spital dupa atata timp reuseste sa-si deblocheze posturi si sa organizeze concurs,o face pt. ca intr-adevar are nevoie de angajati ,ori dvs. nu veti fi disponibila in urmatorii1-2 ani cand va veti afla in ccc.
Deci,practic daca reusiti ,in aceste conditii,blocati din nou postul,unitatea va trebui sa organizeze un nou concurs,pt. ocupare temporara de post.
Ar mai exista posibilitatea daca va doriti atat de mult ,sa participati la concurs,sa-l promovati si sa va prezentati la post dupa cele42 de zile de concediu obligatoriu postnatal,iar in conditiile in care ati optat pt. concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an,si va prezentati la lucru,obtinand venit,veti putea beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei/lunar,pana ce copilul face 2 ani.
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2012
ContSters136493, utilizator
Multumesc pentru raspuns! Am sa cantaresc lucrurile sa vedem cum e cel mai bine pentru familie si pentru mine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs ocupare post Haimi Haimi Dupa aplicarea noilor grile de salarizare de la 1 august 2016 in sanatate, exista obligativitatea legala ca un farmacist sef de circuit inchis (spital) sa ... (vezi toată discuția)
Asistent medical generalist studii superioare c_mar c_mar Recent am depus dosarul pt un concurs la spital de stat, mi s-a spus că va fi respins pe motiv ca posturile prevazute sunt doar pt absolvenții scolii ... (vezi toată discuția)
Post scos la rezidentiat GDA1234 GDA1234 Buna ziua! As dori sa stiu daca posturile pt medici scoase la concursul de rezidentiat asigura norma intreaga de lucru? Exista posibilitatea ca un spital mic ... (vezi toată discuția)