avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatie proprietari

buna ziua,

la o nou infiintata asociatie de proprietari care sunt formele de angajare legale pentru Administrator si femeia de seviciu?
in ceea ce priveste administrarea in afara de stampila de ce alte registe mai este nevoie?

Multumesc,
M
Cel mai recent răspuns: marinsas , utilizator 11:25, 13 Martie 2012
Administratorul si femeia de serviciu se angajeaza cu CIM cu timp parial de lucru.
Pentru aceasta este necesar sa va cumparati un certificat de semnatura electronica pentru transmiterea online a declaratiei lunare D.112 la ANAF privind impozitele si contributiile la bugetul asigurarilor sociale.

De asemenea trebuie sa intocmiti contractele de munca pe hartie si sa le depuneti online pe portalul ITM in Revisal.
Pentru ambele activitati exista o procedura un pic mai greoaie la inceput, dar care va asigura apoi o actualizare si o relatie cu cele doua autoritati foarte usoara si in deplina legalitate.
Ambele proceduri le gasiti cautand in forum discutii despre incheierea contractelor de munca, dar si asupra transmiterii online a Decl.112 la ANAF.

Va mai trebuie chitantiere (personalizate - sunt mai scumpe - sau nepersonalizate, dar pe care va trebui sa aplicati stampila asociatiei pentru evidentierea datelor de identificare a emitentului chitantei)
Va trebuie registru de casa unde sa consemnati manevrele cu numerarul, incasari si plati.
Va trebuie un program pe calculator cu ajutorul caruia veti tine evidenta si gestiunea fondurilor, veti scoate listele de intretinere, situatiile financiare ale asociatiei etc.

Asteptati si alte raspunsuri, cu siguranta veti primi indrumari amanuntite.
Multumesc

Marian

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitantiere personalizate teo30967 teo30967 imi puteti spune va rog daca chitantierele cu care se incaseaza intretinerile trebuie sa fie personalizate ? as vrea daca se poate articolul din lege unde ... (vezi toată discuția)
Cum deosebim o chitanta reala de una "in alb" ? lumyclau lumyclau Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie daca pe chitanta eliberata de administrator trebuie sa fie tiparite seria si numarul chitantei? El scrie cu pixul ... (vezi toată discuția)
Chitantiere obligatorii pentru asociatiile de proprietari liliana_balan liliana_balan Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Sunt administrator/ contabil/casier la o asociatie de proprietari. Chitantele emise trebuie sa cuprinda in mod ... (vezi toată discuția)