avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata bonus dupa demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata bonus dupa demisie

Buna ziua,

as avea si eu nevoie de sfaturi in legatura cu acest subiect.la firma la care am lucrat exista un bonus anual de performanta, stipulat intr-un act aditional, de asemena este stipulat si faptul ca, in cazul incheierii contractului de munca inainte de sfarsitul anului fiscal, drepturile se platesc prorata cu perioada lucrata. fiind un bonus de performanta se bazeaza pe evaluarile de la sfarsitul anului fiscal, si are doua componente, performantele companiei si cele personale ale angajatului. eu mi-am dat demisia inainte de terminarea anului fiscal, si inainte de a pleaca am cerut sa mi se faca evaluarea, dar s-a refuzat. plata acestui bonus a fost scadenta in lunile dec/ian, iar eu nu am beneficiat de el :). din surse sigure am aflat ca, compania si-a depasit targeturile, deci chiar daca as primi acum o evaluare personala negativa, care ar echivala cu neplata componentei personale a bonusului tot ar trebui sa primesc partea care se bazeaza pe performantele companiei, dupa judecata mea de inginer ;). Precizez ca valoarea bonusului si ponderile performantelor sunt specificate intr-un document semnat de mine si superior. In conditiile astea, am incercat sa am o discutie amiabia cu managementul, dar m-am lovit de refuz si am instiintat compania in mod oficial sa-mi plateasca drepturile banesti. din pacate nu am primit decat un numar de inregistrare si o data pe instiintare, fara stampila. Intrebarile mele ar fi:
1. care ar fi termenul maxim legal pentru furnizarea raspunsului la instiintare de catre companie?
2. are valoare instiintarea fara stampila? doar cu numar de inregistrare si data?
3. in cazului refuzului, urmatorul pas ar fi ITM si apoi instanta?
4. ce sanse de castig sunt in instanta?
5 orice alta parere :).

multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nrobert13 , utilizator 16:43, 19 Decembrie 2022
orice sfat este bine venit, multumesc.
Salut,
Sunt in aceeasi situatie , Te rog daca imi poti spune cum ai rezolvat ?
Pana la urma am ajuns cu topicul la managerul de HR, care a fost o persoana umana, si am rezolvat pe cale amiabila. Multa bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical  Exista un numar maxim de zile de concediu medical, pe an? Daca in perioada pentru care ar trebui sa iau bonus de performata sunt in concediu medical, dar ... (vezi toată discuția)
Evaluare profesionala pe un post nou vivianna vivianna Buna, Am 3 intrebari pt dvs: 1) legislatia muncii prevede faptul ca evaluarea se poate face numai dupa un minim de cel putin 6 luni pe postul respectiv in ... (vezi toată discuția)
Returnare bonus Stefhan Stefhan Buna ziua, Am lucrat la o multinationala pe care am parasit-o in aprilie in favoarea alteia concurente.Inainte de a-mi prezenta demisia, am primit un bonus ... (vezi toată discuția)