avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare

Buna ziua,
Am o problema ce nu mai necesita amanare, un individ pe care il cunosc de ceva timp, a recurs la amenintari telefonice, prin mesaje, si scrisori. Ma simt lezat de aceste injurii si amenintari cu moartea. Suna la locul de munca, imi creaza probleme, ma suna noaptea tarziu, imi trimite scrisori in care se si semneaza, chiar si datate.
In locul expeditorului trece alt nume, dar in scrisoare il scrie pe al lui.
Ma terorizeaza cam o data la o saptamana cu telefoane si amenintari cu moartea, mentionez ca detin probe, cum ar fi scrisorile, inregistrarile telefonice, mesajele sms.
Imi aduce prejudici de imagine, la locul de munca cat si in societate.
Care este primul pas in al reclama?
Si ce pasi trebuiesc urmati?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:02, 14 Martie 2012
Mergeti la sectia de politie de care apartineti si formulati acolo, pe loc o plangere penala impotriva acelei persoane. Trebuie insa sa stiti care sunt datele lui de identificare. Politistul care va va lua plangerea va va spune ce trebuie facut pe mai departe. Cert este ca va trebuie dovezi pentru a demnostra aceasta amenintare. Prezentati politistului inscrisurile pe care le aveti, mesajele scrise pe telefonul mobil, precum si inregistrarea convorbirilor telefonice daca le aveti. Solicitati politistului sa faca demersuri pentru autorizarea inregistrarilor telefonice ale dvs de catre politie pentru a fi folosite ca dovezi impotriva acelei persoane.
Puteti depune o plangere penala pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art.193 c.p.,in speta amenintarea.Plangerea se adreseaza organelor de ancheta (parchet, politie). Nu este o problema daca organul de ancheta sesizat nu este cel competent, potrivit legii, intrucat organul caruia i-a fost adresata sesizarea are obligatia sa o trimita celui competent.
faceti o plangere penala pentru amenintare.
Multumesc mult pentru raspunsuri, pentru plangerea penala exita tipizat?
Nu. Este o simpla cerere in care scrieti tot ceea ce ati patit.

Alte discuții în legătură

Amenintari prin sms nicoleta1975 nicoleta1975 Primesc amenintari (chiar si cu moartea) prin telefonate si prin mesaje pe telefonul mobil.Stiu foarte bine cine este autorul intrucat il cunosc si nici nu isi ... (vezi toată discuția)
Amenintare ContSters322954 ContSters322954 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o parere intr-o problema personala ce face obiectul unei amenintari. Incepand cu luna martie 2014 sunt amenintat frecvent ... (vezi toată discuția)
Soțul meu este agresiv când bea, prin urmare am plecat de acasă iar acum mă amenință cu moartea. ce ar trebui eu să fac, unde să apelez? RaluRoxana RaluRoxana Soțul meu la băut peste limita devine violent. Am fost la un pas de divorț, și am stabilit amândoi că dacă se mai întâmplă se termina totul. Au fost ... (vezi toată discuția)