Teoretic ar trebui sa coincida.Avand in vedere ca bilantul se poate depune dupa data depunerii declaratiei 101, este posibil ca dupa depunerea declaratiei sa apara corectari in contul 121. Dupa depunerea bilantului, daca sunt diferente, se va depune declaratie rectificativa.
Va multumesc pentru raspuns, insa in declaratia de profit mi-a iesit o suma, iar in balanta in soldul contului 121 la 31.12.2011 am o suma mai mare, diferenta fiind cheltuielile nedeductibile. In bilant, din cate stiu eu trebuie profitul sa coincida profitul din balanta. Deci cum trebuie procedat
buna seara, nu este nici-o corelatie intre profitul din D101 si cel din bilant. bilantul coincide cu balanta unde avem profit(rezultat mai bine zis) contabil, pe cand in D101 avem rezultat fiscal care este influentat de cheltuieli nedeductibile sau venituri neimpozabile.
buna ziua, cu aceasi problema ma confrunt si eu.....in d 101 am profit net 17251, iar in bilant 18180, sold c la 121 din balanta....diferenta este dintr-o chelt "deductibila" de 929 lei-sponsorizare scazuta din imp profit!e normal?
D101
claudiaP
Buna ziua,
Spuneti-mi va rog in D101 la rd 2 se includ si cheltuielile cu imp pe profit? Stiu ca anul trecut se includeau, dar acest lucru era marcat, acum ... (vezi toată discuția)