avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ordonanta de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ordonanta de plata

Buna ziua,

Am o intrebare la Dvs. Sunt in proces cu o firma care nu mi-a platit niste produse. Am incheiat cu ei contract vanzare-cumparare, am facut proces verbal de predare-primire a produselor dar plata nu s-a facut conform contractului la 30 de zile. Problema este ca ei au contestat in instanta ca persoana care a semnat procesul vb de predare-primire nu a fost angajatul lor. Am aflat ca persoana respectiva a fost angajata la ei cu carte de munca (la momentul receptie produselor) dar a fost concediata de curand. Cum pot demonstra in instanta ca acea persoana a fost angajatul lor? Pot trimite o solicitare la ITM din localitatea debitoarei sa-mi raspunda daca a fost angajatul lor? Exista aceasta cale legala? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Tempo , utilizator 16:16, 19 Aprilie 2012
nu este nevoie sa dovediti dvs asta - sunteti vinzator de buna credinta si daca acea persoana a mai reprezentat debitorul cu ocazia altor tranzactii atunci este problema debitorului ca nu au notificat schimbarea imputernicitului.
iar daca pv de predare este stampilat, cu atit mai mult nu se pune problema dovedirii faptului ca rspectiva persoana era sau nu salariata debitorului. in fapt, nici nu conteaza calitatea persoanei de salariat cit cea de reprezentant al debitorului. Aceste 2 calitati nu se suprapun intotdeauna.
oricum, faceti o adresa la ITM prin care solicitati sa vi se comunice perioada cand respectivul a fost angajat la firma. eventual, cautati pe la alti furnizori sau chiar printre actele Dvs alte acte semnate de el.

s'ar putea ca instanta din oficiu sa faca adresa catre ITM.
Multumesc pt raspuns. Problema este ca procesul vb nu este stampilat doar numele persoanei in clar si semnatura in dreptul debitoarei.
Am mai avut in paralel un alt proces cu ei pe somatie de plata si au contestat acelasi lucru si acolo (era alta persoana care a facut receptia produselor). Cand am adus dovada de concediere a persoanei respective in instanta si a rezultat ca era angajatul lor la adata receptiei, am avut castig de cauza....(bine, oricum nu au platit nici cu proces castigat...urmeaza executarea conturilor si a bunurilor...)
De data aceasta, nu pot da de persoana care a semnat la acest proces care este in derulare si nu stiu cum sa procedez pt ca se apropie termenul. Nici nu am de unde dovedi ca persoana respectiva a mai semnat in numele lor alte acte.....
pe somatia/ordonanta de plata nu se accepta asemenea probatoriu. daca cereti instantei adresa la ITM va respinge ordonanta ca fiind neintemeiata si veti merge pe procedura ordinara (cu tx de timbru la valoare).
v-as recomanda sa sustineti ca debitorul nu isi dovedeste afirmatiile si ca face acest lucru doar ptr a intirzia plata debitului si solutionarea ordonantei. Invocati lipsa unei adrese de la ITM care sa certifice ca X nu a fost salariat al firmei. In plus, aratati instantei ca nu are nici o relevanta calitatea de salariat deoarece orice MANDATAR poate reprezenta firma si nu neaparat un salariat (poate persoana respectiva era agent comercial PFA).
Multumesc mult pt raspunsuri. Am trimis totusi din partea mea ( creditoare) la ITM-ul din localitatea debitoarei o cerere daca persoana care a semnat procesul vb a fost sau angajatul lor....acum nu stiu daca o sa si raspunda la email-ul trimis.....

Alte discuții în legătură

Ordonanta de plata-caz disperat....rog ajutor cu un sfat Tempora Tempora Buna seara, Reprezint o societate comerciala care in iulie 2011 a incheiat un contract cu o firma privind livrarea unui produs, cu plata la 30 de zile ... (vezi toată discuția)
Am câștigat recent un proces civil cu un samsar de mașini. care este procedura de executare silită? Diamandi Diamandi Am castigat recent un proces civil cu un samsar de masini. Care sunt pasii urmatori pentru a recupera banii pe care trebuie sa mi\'i dea? Problema este ca la ... (vezi toată discuția)
Punerea in executare a unei sentinte leona777 leona777 Doresc sa stiu cum se procedeaza cand am castigat un proces civil si am de recuperat o suma de bani. Nu am mai fost in situatia asta, ca sa stiu cum sa fac. Va ... (vezi toată discuția)