avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ordonanta de plata-caz disperat....rog ajutor cu un ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ordonanta de plata-caz disperat....rog ajutor cu un sfat

Buna seara,

Reprezint o societate comerciala care in iulie 2011 a incheiat un contract cu o firma privind livrarea unui produs, cu plata la 30 de zile de la livrare si cu asigurarea transportului produsului respectiv la adresa indicata in comanda beneficiarului (livrarea s-a facut in alt oras si nu in orasului beneficiarului sau furnizorului). Banii nu s-au primit nici dupa 30 de zile, nici dupa 60 de zile...desi s-au trimis notificari de plata (prin posta si fax).
In luna septembrie, am intentat proces pt recuperarea banilor aferenti produsului livrat. La primul termen, s-a decis mutarea dosarului din orasul unde furnizorul isi are sediul (desi noi am incheiat contractul si aici era locul platii) in orasul unde beneficiarul isi are sediul (la cererea acestuia catre instanta). Mentionez ca datoria (creanta) nu a fost contestata de catre beneficiar . La al doilea termen de acum cateva zile, beneficiarul (debitorul) trimite o inaintare judecatoriei prin care specifica ca:
- cel care a semnat comanda nu a fost si nu este angajatul lor , desi este si stampila lor sub semnatar.
- cel care a semnat procesul verbal de predare-primire nu a fost si nu este angajatul lor (in comanda primita la persoana de contact este trecut de exemplu: ivanciu, iar in procesul vb de predare-primire s-a trecut si semnat ivanci). ...ei spun ca o persoana cu numele " ivan" nu a lucrat sau lucreaza la ei. :O CACEALMA sau nu, exact ce am scris se petrece in realitate, daca va vine sa credeti! (soferul nostru de pe masina care a transportat produsul la adresa indicata de beneficiar, nu a fost atent atunci cand persoana care a preluat produsul, s-a semnat pe procesul vb de predare-primire).
- de asemenea, se leaga de faptul ca factura nu a fost semnata de nimeni pt confirmare, desi aceasta a fost trimisa de noi prin posta (cu confirmare).
- prin urmare, solicita respingerea cererii ca nefondata!!!!!!!!!!!!

Stau si ma gandesc...lucrez de ani de zile cu firme...nu am mai patit asa ceva, e prima data dar hoti la drumul mare ca acestia, eu personal nu am mai auzit (au foarte multe procese ca si debitori in perioada 2009-2011 pe ordonante si somatii de plata).
Mi-as dori parerea Dvs obiectiva: ce pot face pt a-mi dovedi dreptatea si pt a-mi recupera banii?
Mentionez ca producatorul de la care luam produsele pt a le comercializa (fiind distribuitorul lui), nu mi-a mai dat noi produse de cand nu i-am platit produsul livrat catre aceasta firma-tzepara. Imi baga penalitati si urmeaza sa ma dea la randul lui in judecata.
Sunt intr-o situatie disperata...vreau sa-mi vad banii de la aceasta firma si sa-mi platesc furnizorul pt a-mi continua activitatea blocata de peste 5 luni. Sunt convins ca sunt multi in situatia aceasta si inteleg prin ce trecem in acest moment. Un sfat, o parere, orice e binevenit!
Multumesc anticipat!


Cel mai recent răspuns: Canon01 , utilizator 20:42, 14 Februarie 2012
Depuneti plangere penala impotriva respectivei persoane pentru abuz de incredere.
Va multumesc pt sfat. Impotriva firmei datornice ce pot depune pt urmatorul termen care va fi peste 1 saptamana? Multumesc
....dupa cum ati relatat impotriva acelei firme nu puteti depune nimic,...proccesul o sa-l pierdeti,sigur!!!
puteti face astfel:anuntati garda financiara despre incident si cereti un control la respectiva societate,sa verifice in mod special daca s-a inregistrat factura care ati emis-o dumneavoastra,daca este inregistrata atunci veti putea dovedi toata tarasenia,mult succes!!!
Multumesc. Oricum nu-mi vine sa cred ce hotii se pot face pt a fura firmele mai mici...in tara asta mori cu dreptatea de partea ta pt ca nu ai ce sa le faci.....oricum nu voi da inapoi si voi merge pana la capat sa recuperez banii firmei!
In cazul in care Debitorul Dvs. nu a intocmit adresa de refuz la plata a facturii si nu va comunicat-o impreuna cu factura in original, eu as sustine in continuarea existenta unei creante certe, lichide si exigibile.

Alte discuții în legătură

Marfa fara factura fara aviz...cum pot recupera banii? Raluca Trenca Raluca Trenca Buna ziua, Sunt noua utilizatoare pe aici. am citit multe din discutiile voastre de pe forum si m-au ajutat destul de mult pentru a intelege mai ... (vezi toată discuția)
Factura rosie lipsa GaneaCristian GaneaCristian Buna ziua, sant agent de vanzari la o firma si mi s a zis ca nu am adus factura rosie la firma, in urma acestei acuzatii neintemeiata si fara nici un temei ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie de la o alta firma Tempo Tempo Buna seara, As dori sa ma ajutati cu un sfat legat de o situatie des intampinata intre firme ...mai ales in ultimul timp. Firma-furnizoare are de ... (vezi toată discuția)