avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor din afara casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor din afara casatoriei

Buna ziua , am o fiica de 9 ani, in urma unei relatii de concubinaj de 10 ani. In urma despartirii, minora locuieste impreuna cu mine. Desi tatal ei a promis sprijinul material etc nu ne ajuta cu nimic, fiind implicat intr-o alta relatie. In acest moment intentionez sa deschid o actiune in instanta pentru incredintarea minorului si pentru acordarea unei pensii de intretinere pentru copil, considerand ca este dreptul ei sa primeasca ajutor din partea tatalui ei, macar financiar.
De aceea:
1. Am nevoie de un avocat pentru a deschide si continua aceasta actiune?
2.Exista riscul ca tatal sa ceara si el incredintarea minorului si instanta sa decida in favoarea lui?
3.Trebuie sa aflu eu informatiile despre situatia lui financiara (unde este angajat, venituri etc.)?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: monasc , utilizator 20:41, 13 Martie 2012
1) Depinde cum apreciati...;
2) Exista riscul sa ceara acelasi lucru pe care-l solicitati Dvs...;
3) Tot ce stiti cu privire la acest aspect urmeaza sa comunicati instantei. Instanta va efectua o adresa catre Administratia Financiara, din evidenta careia va rezulta venitul net obtinut.

In cazul Dvs se pune problema stabilirii paternitatii, ......
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
ContSters98997, utilizator
1.nu
2.da
3.da
Nu se pune problema incredintarii pentru ca minorul este la Dvs
Fiica mea a fost recunoscuta de tata si poarta numele acestuia, deja. Nu cred ca mai este vorba de stabilirea paternitatii!
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
monasc, utilizator
D-le Barnea, doamna n-a zis ca minora e nerecunoscuta de tatal sau, dvs de ce presupuneti asta ?
Faptul ca minora e acum cu doamna, nu inlatura posibilitatea ca ambii parinti sa-si exercite autoritatea parinteasca fata de copil.
Dvs doamna, trebuie sa aveti motive intemeiata pt care sa cereti si sa obtineti ca autoritatea parinteasca sa o exercitati singura

Alte discuții în legătură

Autoritate parentala Denisasarbu Denisasarbu Buna seara, Am un copil de 5 luni, nerecunoscut de tata, cetatean danez care sta de zece ani in Romania. El m-a amenintat prin nenumarate mesaje ca daca ii ... (vezi toată discuția)
Suplinire consimtamant parinte lolo0112 lolo0112 Buna ziua. Pentru obtinerea unei hotarari judecatoresti care sa suplineasca acordul celuilalt parinte pentru iesirea temporara din tara a minorului, pe ... (vezi toată discuția)
Bună seara. as avea o întrebare. eu și fostul partener avem ... Gabriela332 Gabriela332 Bună seara. As avea o întrebare. Eu și fostul partener avem un copil de aproape 5 ani. De 3 ani de zile nu mai formam un cuplu. Între timp amândoi ne am ... (vezi toată discuția)