Buna ziua , am o fiica de 9 ani, in urma unei relatii de concubinaj de 10 ani. In urma despartirii, minora locuieste impreuna cu mine. Desi tatal ei a promis sprijinul material etc nu ne ajuta cu nimic, fiind implicat intr-o alta relatie. In acest moment intentionez sa deschid o actiune in instanta pentru incredintarea minorului si pentru acordarea unei pensii de intretinere pentru copil, considerand ca este dreptul ei sa primeasca ajutor din partea tatalui ei, macar financiar.
De aceea:
1. Am nevoie de un avocat pentru a deschide si continua aceasta actiune?
2.Exista riscul ca tatal sa ceara si el incredintarea minorului si instanta sa decida in favoarea lui?
3.Trebuie sa aflu eu informatiile despre situatia lui financiara (unde este angajat, venituri etc.)?
Multumesc anticipat!
1) Depinde cum apreciati...;
2) Exista riscul sa ceara acelasi lucru pe care-l solicitati Dvs...;
3) Tot ce stiti cu privire la acest aspect urmeaza sa comunicati instantei. Instanta va efectua o adresa catre Administratia Financiara, din evidenta careia va rezulta venitul net obtinut.
In cazul Dvs se pune problema stabilirii paternitatii, ......
D-le Barnea, doamna n-a zis ca minora e nerecunoscuta de tatal sau, dvs de ce presupuneti asta ?
Faptul ca minora e acum cu doamna, nu inlatura posibilitatea ca ambii parinti sa-si exercite autoritatea parinteasca fata de copil.
Dvs doamna, trebuie sa aveti motive intemeiata pt care sa cereti si sa obtineti ca autoritatea parinteasca sa o exercitati singura