avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Denumire indicator rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Denumire indicator rutier

Buna seara,

In legislatia rutiera exista un indicator a carui denumire este: "Accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de ... t(tone)''.
Stie cineva(si cand spun asta vreau ca acel cineva sa-mi indice exact textul de lege unde a gasit raspunsul) la care masa se refera: proprie,maxima autorizata sau totala reala(masa proprie+incarcatura din momentul respectiv)?

P.S. Astept raspuns doar de la un profesionist in domeniu,nu de la incepatori care isi dau cu parerea!(sunt la randul meu profesor de legislatie rutiera)
Ca sa continui ideea,in Conventia de la Viena din 1968,scrie ,e adevarat ca acest indicator spune: "Inscrierea cifrei tonajului, fie de culoare deschisa pe silueta vehiculului, fie, conform paragrafului 4 al art. 8 din conventie, intr-un panou suplimentar instalat sub indicator, inseamna ca interzicerea nu se aplica decit daca greutatea maxima autorizata a vehiculului sau a ansamblului de vehicule depaseste acea cifra."

Problema este urmatoarea: -daca vorbesc cu badea Gheorghe care paste oile pe malul lacului si-l intreb"Bade,ce greutate are oaia aia? si el imi raspunde"Vreo 20 de Kile!''
ar merge,dar sa asociez intr-un text de lege notiunea de greutate(care este o marime vectoriala caracterizata prin modul,directie si sens si care are ca unitate de masura in SI(sistemul international) -N(NEWTON sau kg*m/s2) cu tona-care este unitate de masura pentru masa(legatura dintre cele doua fiind doar prin G=mxg;g=9.8 m/s2 acceleratia gravitationala),mi se pare neprofesional si nu o pot lua in considerare.

Ai gasit un alt text de lege?Daca ,sa mi-l trimiti si mie!

Pot accepta asta doar daca la acea data ,statele care au semnat conventia nu au aderat la SI(PUTIN PROBABIL) si atunci traca mearga,multi vad putini cunosc,dar nu-i vorba de mine!
Neavand la indemana standardul care reglementeaza indicatoarele rutiere am apelat la Google. Am gasit ca indicatorul rutier la care va referiti se numeste "Accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de .... tone. Indicatorul rutier nu se refera la greutatea vehiculului. Dealtfel in certificatul de inmatriculare sunt trecute doua mase (nu greutati): cea proprie si cea totala maxim autorizata. Indicatorul rutier se refera la cea de a doua.
Daca ati citit printre randuri ati sesizat ca ideea era urmatoarea:atunci cand tu ca institutie specializata a(DRPCIV) imi faci trimitere la un text de lege,atuci acel text sa fie actualizat si nu o relicva din 1968(cu formulari ...),ma poti trimite la un standard(SR 1848-1/2008),dar cand in legislatia specifica exista mai multi termeni(masa maxima autorizata,masa totala reala(OMTI 1019/2009)) si exista posibilitatea interpretarii atunci dupa parerea mea-SPECIFICI IN MOD CLAR TERMENUL.-masa totala maxima autorizata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atestate conducatori auto raresbogdan raresbogdan Conducatorii auto cu categoriile auto B,C este obligatori sa aiba atestate ca sa poată conduce masini de peste 3,5 t? Dar cei care conduc tractoare? De ... (vezi toată discuția)
Ce am voie cu categoria b draganjvc draganjvc am un opel astra h de 1380kg greutatea proprie si 1920 kg maxim autorizat si o rulota de 970kg greutatea proprie si 1000kg maxim autorizat .cu disc de ... (vezi toată discuția)
Licenta pentru transport pentru auto cu care transport mãrfuri în interes personal Lasc Lasc Detin o masina care depaseste 2,4 tone si o folosesc in interes personal pentru a-mi transporta propriile legume la piata, pe baza unui certificat de ... (vezi toată discuția)