avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Licenta pentru transport pentru auto cu care transport ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Licenta pentru transport pentru auto cu care transport mãrfuri în interes personal

Detin o masina care depaseste 2,4 tone si o folosesc in interes personal pentru a-mi transporta propriile legume la piata, pe baza unui certificat de producator. Mentionez ca sunt persoana fizica. Am nevoie de licenta?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:44, 1 Mai 2013
daca folositi autovehiculul numai in interes propriu NU este necesara licenta de transport.

legislatia in vigoare se refera la transport contra cost de marfuri.

OUG 11/2013 pentru modificarea si completarea OG 27/2011 privind transporturile rutiere.

Art. 11^1 Pentru a efectua transport rutier national contra cost de marfuri cu vehicule rutiere a caror masa maxima autorizata inclusiv cea a remorcii semiremorcii este cuprinsa intre 2,4 tone si 3,5 tone intreprinderile trebuie sa fie autorizate de catre autoritatea competenta.

REGULAMENTUL (CE) nr. 1071/2009 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI
din 21 octombrie 2009
4.
întreprindere” înseamnă orice persoană fizică sau juridică, cu sau fără scop lucrativ, orice asociaţie sau grup de persoane fără personalitate juridică, cu sau fără scop lucrativ, sau orice organism oficial, indiferent dacă are personalitate juridică proprie sau depinde de o autoritate cu o astfel de personalitate juridică, care exercită ocupaţia de transport de persoane, fie orice persoană fizică sau persoană juridică care exercită ocupaţia de transport de mărfuri în scopuri comerciale;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licenta de transport geopop3 geopop3 OUG 11/2013.............., nu inteleg!!! daca eu persoana fizica, detin o autoutilitara cu masa sub 3,5 tone, sunt obligat sa detin licenta de transport?? Nu ... (vezi toată discuția)
Licenta de transport ord.nr.11 - aplicabilitate mikitud mikitud Buna ziua, Pentru o masina de marfa de 2500kg al carui proprietar este o persoana fizica se aplica prevederile ordonantei de urgenta nr.11 din 27 ... (vezi toată discuția)
Acte necesare firma transport padure_alin padure_alin Buna Ziua A-m deschis o firma de transport si nu stiu de ce acte am nevoie sa pot functiona in legalitate tinaduse seama ca vreu sa execut transport de ... (vezi toată discuția)