avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Publicare corespondenta privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Publicare corespondenta privata

Am dreptul sa public pe internet corespondenta mea privata cu o alta persoana fara acordul acesteia din urma? Exista vreo prevedere legala care sa imi interzica acest lucru?
Prevederile legale care va interzic acest lucru. se afla in Codul Civil:

Art.71- Dreptul la viata privata

(1) Orice persoana are dreptul la respectarea vietii sale private.

(2) Nimeni nu poate fi supus vreunor imixtiuni in viata intima, personala sau de familie, nici n domiciliul, resedinta sau corespondenta sa, fara consimtamantul sau ori fara respectarea limitelor prevazute la art. 75.

(3) Este, de asemenea, interzisa utilizarea, in orice mod, a corespondentei, manuscriselor sau a altor documente personale, precum si a informaţiilor din viata privata a unei persoane, fara acordul acesteia ori fara respectarea limitelor prevazute la art. 75.

Art. 74 - Atingeri aduse vietii private

Sub rezerva aplicarii dispozitiilor art. 75, pot fi considerate ca atingeri aduse vietii private:

i) difuzarea sau utilizarea corespondentei, manuscriselor ori a altor documente personale, inclusiv a datelor privind domiciliul, resedinta, precum si numerele de telefon ale unei persoane sau ale membrilor familiei sale, fara acordul persoanei careia acestea ii apartin sau care, dupa caz, are dreptul de a dispune de ele.
Chiar in conditiile in care corespondenta este strict intre cel ce o publica si o alta persoana?
Am crezut ca este suficient sa va dau textul de lege, dar se pare ca nu.
Va explic altfel. Daca printre informatiile din corespondenta se afla si detalii despre viata personala a celeilalte persoane, de genul: preferinte, relatii, date de contact si chiar numele celui in cauza, inseamna ca dezvaluind cele mentionate de mine, comiteti o indiscretie si astfel incalcati dreptul persoanei la viata privata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Postare conversatii private de fara acordul meu sergiu20 sergiu20 buna seara as dori sa ma informez in legatura cu: - am avut o conversati in privat pe messeger cu cineva iar postare respectiva a ajuns pe un ... (vezi toată discuția)
Fotografii facute pe ascuns - dreptul la imagine doru2k6 doru2k6 Buna! am si eu o intrebare Daca un baiat a facut poze unei fete in timp ce dormea, aceasta fiind goala, evident fara acordul ei, ce risca acesta?. Acum ... (vezi toată discuția)
Transmiterea datelor mele personale unor persoane străine Martonze Martonze Bună seara, Vă rog să mă informaţi dacă este legal ca fostul meu partener să dea datele mele personale unor terţe persoane, să descrie intimităţi ... (vezi toată discuția)