Prevederile legale care va interzic acest lucru. se afla in Codul Civil:
Art.71- Dreptul la viata privata
(1) Orice persoana are dreptul la respectarea vietii sale private.
(2) Nimeni nu poate fi supus vreunor imixtiuni in viata intima, personala sau de familie, nici n domiciliul, resedinta sau corespondenta sa, fara consimtamantul sau ori fara respectarea limitelor prevazute la art. 75.
(3) Este, de asemenea, interzisa utilizarea, in orice mod, a corespondentei, manuscriselor sau a altor documente personale, precum si a informaţiilor din viata privata a unei persoane, fara acordul acesteia ori fara respectarea limitelor prevazute la art. 75.
Art. 74 - Atingeri aduse vietii private
Sub rezerva aplicarii dispozitiilor art. 75, pot fi considerate ca atingeri aduse vietii private:
i) difuzarea sau utilizarea corespondentei, manuscriselor ori a altor documente personale, inclusiv a datelor privind domiciliul, resedinta, precum si numerele de telefon ale unei persoane sau ale membrilor familiei sale, fara acordul persoanei careia acestea ii apartin sau care, dupa caz, are dreptul de a dispune de ele.
Am crezut ca este suficient sa va dau textul de lege, dar se pare ca nu.
Va explic altfel. Daca printre informatiile din corespondenta se afla si detalii despre viata personala a celeilalte persoane, de genul: preferinte, relatii, date de contact si chiar numele celui in cauza, inseamna ca dezvaluind cele mentionate de mine, comiteti o indiscretie si astfel incalcati dreptul persoanei la viata privata.