Bună seara,
Vă rog să mă informaţi dacă este legal ca fostul meu partener să dea datele mele personale unor terţe persoane, să descrie intimităţi din viaţa comună , să dea nr. meu de telefon , să popularizeze toate deciziile judecătoreşti, rezoluţiile parchetelor, etc.
Mulţumesc.
Datele personale nu se pot expune public.
Hotărârile instanțelor le poate publică dar fără date personale.
In privinta chestiunilor legate de viata intimă și privată în măsura în care sunt comune pot exista doua opinii juridice in functie de ceea ce releva in concret.Depinde foarte mult în ce măsură se încalcă drepturile fundamentale în concret. De asemenea, depinde si scopul...
Mulţumesc d-le avocat.
Pe mine mă interesează care este articolul de lege care incriminează dezvăluirea datelor personale şi a intimităţilor din timpul convieţuirii pe reţelele publice , ca de exemplu facebook, site-uri, bloguri sau chiar unor medici, psihologi, cadre didactice, etc., fără înştiinţarea sau acordul meu.
Scopul este influenţarea în favoarea sa a autorităţilor şi obţinerea unor documente incriminatoare la adresa mea.
(1) Orice persoană are dreptul la respectarea vieţii sale private.
(2) Nimeni nu poate fi supus vreunor imixtiuni în viaţa intimă, personală sau de familie, nici în domiciliul, reşedinţa sau corespondenţa sa, fără consimţământul său ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75.
(3) Este, de asemenea, interzisă utilizarea, în orice mod, a corespondenţei, manuscriselor sau a altor documente personale, precum şi a informaţiilor din viaţa privată a unei persoane, fără acordul acesteia ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75.
Mie imi pare ca ar fi necesara o judecata civila daca nu va intelegeti deloc.
Mai aveti si LEGEA nr. 677 / 2001 pe care o puteti analiza.
Ati putea sesiza adminul sa stearga ceea ce incalca legea.
Ar fi o varianta mai simpla asa.
Astfel de cazuri sunt de fel foarte sensibile sub aspect juridic si la judecata se examineaza de instanta toate aspectele de fapt si de drept contand foarte mult si argumentele partilor.