avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme la munca pentru poze 'generoase', non-nude, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme la munca pentru poze 'generoase', non-nude, pe facebook

Ma intereseaza chestiunea drepturilor salariatului in timpul liber. Dreptul de a posta fotografii in timpul liber, in tinute sumare, pe facebook, de pilda. In timpul serviciului, e firesc sa urmezi regulile de tinuta etc. Dar in timpul liber (presupunind desigur ca nu e vorba de imagini/filme porno sau ceva de tipul asta) iti poate fi impus cum sa te imbraci, vorbesti etc. pe facebook? Si pe ce baza (as vrea trimiteri legislative/jurisprudentiale) sa fii sanctionat, chiar concediat, pentru poze sumare pe facebook? ba chiar si topless, daca esti la mare de pilda? Mie imi miroase a abuz si temei de litigiu, de revenire asupra eventualei sanctiuni la care a fost supus angajatul, de sanctionare a superiorului care a dispus sanctionarea angajatului pentru asemenea lucruri si de daune in favoarea angajatului. Astept interventii, multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:46, 9 Mai 2016
"Art. 71 din Codul civil prevede faptul că, orice persoană are dreptul la respectarea vieţii sale private.

Nimeni nu poate fi supus vreunor imixtiuni în viaţa intimă, personală sau de familie, nici în domiciliul, reşedinta sau corespondenţa sa, fără consimţământul său ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75.

Este, de asemenea, interzisă utilizarea, în orice mod, a corespondenţei, manuscriselor sau a altor documente personale, precum şi a informaţiilor din viaţa privată a unei persoane, fără acordul acesteia ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75.

Persoana fizică are dreptul să dispună de ea însăşi, dacă nu încalcă drepturile şi libertăţile altora, ordinea publică sau bunele moravuri.

Conform art. 8 pct. 1 din CEDO, orice persoană are dreptul la respectarea vieţii sale private şi de familie, a domiciliului său şi a corespondenţei sale.

Art. 7 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene dispune că orice persoană are dreptul la respectarea vieții private și de familie, a domiciliului și a secretului comunicațiilor".
[ link extern ]

.
De principiu, este corect ce a scris freeelis, dar daca,sunteti de exemplu cadru didactic,angajata la o corporatie internatioanala, banca , institutie publica unde prin Statut, sau alt act normativ intern vi se impune o anumita conduita si in timpul liber ,este de discutat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Publicare corespondenta privata Mihai75 Mihai75 Am dreptul sa public pe internet corespondenta mea privata cu o alta persoana fara acordul acesteia din urma? Exista vreo prevedere legala care sa imi ... (vezi toată discuția)
Transmiterea datelor mele personale unor persoane străine Martonze Martonze Bună seara, Vă rog să mă informaţi dacă este legal ca fostul meu partener să dea datele mele personale unor terţe persoane, să descrie intimităţi ... (vezi toată discuția)
Postare conversatii private de fara acordul meu sergiu20 sergiu20 buna seara as dori sa ma informez in legatura cu: - am avut o conversati in privat pe messeger cu cineva iar postare respectiva a ajuns pe un ... (vezi toată discuția)