avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Mama mea a avut un accident de masina.A fost lovita de un taxi pe trecere de pietoni,cand trecea strada. Taxi-ul nu avea viteza nu a fost grav lovita, soferul a recunoscut ca a gresit, ia platit ochelarii ca ia spart, medicamentele a spus ca plateste toate cheltuielile medicale tot ce este nevoie. Mama e an spital are fractura la coloana,medicul a spus ca se face bine, mai greu dar se reface,are 72ani.Familia nu are pretentii nici mama, soferul plateste tot .Are 23 ani este necajit,vai de capul lui ,nu vrem bani Dar Politia a spus ca ai face dosar penal ca al baga la puscarie.Mama lui e bolnava de inima nu stie nu ia spus,daca ai spune face infarct,stie numai tatal lui.Nu am depus plangere la Politie.E tanar, nu vrem sa se ajunga mai departe nici nu avem pretentii de la el.Ce sa facem sa nu se ajunga la proces ? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carmen Chitu , Avocat 20:43, 13 Martie 2012
In acest caz organele penale s-au sesizat din oficiu impotriva soferului, nefiind incidenta plangerea prealabila. Tot ce puteti face pentru sofer este sa nu va constituiti parte civila si sa declarati ca acesta a acoperit prejudiciile cauzate prin accident, aceste aspecte avand unicul efect de a reduce pedeapsa aplicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Șoferul vinovat de un accident cu vătămare corporală nedeclarat la momentul producerii refuză să participe la toate cheltuielile medicale. ce pot face, care sunt pașii legali? dariamaria77 dariamaria77 Buna ziua.Va relatez problema mea. Pe 20 martie mama mi-a luat fetita de la scoala in momentul cand a vrut sa traverseze de pe trotuarul din dreapta catre ... (vezi toată discuția)
Daune accident auto Popesku Popesku Buna ziua, numele meu este Popescu Florin , 53 ani din Ploiesti si ma adresez d-tra cu rugamintea de a primi, daca se poate, un raspuns pentru urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Indrumare referitoare la accident pietonal nandor09 nandor09 Buna ziua, Prietena mea a fost lovita de o masina pe trecerea de pietoni (semafor galben intermitent) Ea a fost in spital timp de 2 saptamani si o sa mai ... (vezi toată discuția)