avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda si tarif de despagubire rovinieta, plangere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda si tarif de despagubire rovinieta, plangere contraventionala

pe data de 14.09.2011 am fost oprit la fundulea(a2) pe sensul spre c-ta de un echipaj de politie care mi-a retinut talonul si mi-a eliberat pv de constatare in urma caruia am platit amenda si taxa de despagubire(masina fiind pe firma).acum o zi am primit prin posta acasa doua procese verbale de la cnadr sau cum s-or numi prin care am fost depistat o data la calugareni pe data de 4.09.11 si o data la glina(a2) 14.09.11dinspre cta asta dupa ce cu 30minute imi fusese luat talonul si avand deja un proces verbal.acum nu stiu ce sa fac am o fapta la calugareni si una dus-intors sanctionata la dublu.mai trebuie sa platesc taxa de despagubire ptr aceste 2 procese verbale? iar daca am fost sanctionat o data pe a2.explicatimi ce ar trebui sa fac caci sunt confuz.nu stiu ce trebuie sa platesc daca trebuie sa platesc.nu stiu ce trebuie sa contest daca ar fi de cotestat
Cel mai recent răspuns: andreilixandru , utilizator 08:55, 14 Martie 2012
Din punct de vedere legal trebuie sa le platiti si pe celelalte 2 contraventii,dar sfatul meu este sa le contestati .Cu o actiune bine argumentata si formulata aveti sanse de reusita.
In lumina jurisprudenţei CEDO, contravenţiile referitoare la circulaţia pe drumurile publice sunt încadrate în sfera ”acuzaţiilor în materie penală”.
In situatia d-vstra ne aflam in prezenta unei contraventii in forma continua caracterizata prin aceea ca societatii dvstra i-au fost aplicate mai multe sanctiuni, asa cum rezulta din procesele verbale la care faceti referire, si ca prin fiecare proces verbal i-a fost aplicata societatii si sanctiunea de a achita in lei, pe langa amenda contraventionala si contravaloarea tarifului de despagubire potrivit art. 8 alin 3 din OG 15/2002 cu modificarile si completarile ulterioare, in valoare de 28 euro, care reprezinta in realitate contravaloarea unei roviniete pe 12 luni, situatie fata de care este cert ca societatii dvstra in calitate de contravenient i se creează o situaţie mai grea decât cea prevăzută în legea penală, fiind ţinuţi la plata mai multor despagubiri pentru aceeaşi faptă.

Find vorba de 2 localitati pot contest a in bucuresti? Ce sanse am de castig?

[Mesaj editat - In forum nu se stabilesc relatii profesionale]
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta electronica pe a2 Daniel1990 Daniel1990 Buna ziua. M-am lovit astazi de o mica problema. Am iesit din Bucuresti pe audostrada A2 si am mers pana la km 30 unde am fost nevoit sa parasesc autostrada ... (vezi toată discuția)
Rovinieta Edward1975 Edward1975 Daca procesul verbal de constatare al contraventiei nu este semnat de agentul constatator se poate anula in Tribunal? (vezi toată discuția)
Contestare amenzi rovigneta romil romil Buna seara. Am fost instiintat de banca ca am conturile blocate de ANAF.La ANAF mi s-a spus ca am am 7 amenzi ( 4 in 21.02.202 si 3 in 20.03.2012) neplatite ... (vezi toată discuția)