avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Explicatii formulare tema.\" Coordonatele aplicarii ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Explicatii formulare tema." Coordonatele aplicarii generale a Codului civil"

Prin formularea temei "Coordonatele aplicarii generale a Codului civil." se intelege:
1.
ART. 3 privind Aplicarea generală a Codului civil
" (1) Dispoziţiile prezentului cod se aplică şi raporturilor dintre profesionişti, precum şi raporturilor dintre aceştia şi orice alte subiecte de drept civil" si sa tratez persoana fizica si juridica, adica cui se adreseaza codul.

SAU

2.
ART. 7
Teritorialitatea legii civile
(1) Actele normative adoptate de autorităţile şi instituţiile publice centrale se aplică pe întreg teritoriul ţării, afară de cazul în care se prevede altfel.
(2) Actele normative adoptate, în condiţiile legii, de autorităţile şi instituţiile administraţiei publice locale se aplică numai în raza lor de competenţă teritorială.
ART. 6
Aplicarea în timp a legii civile si sa tratez aplicarea in timp si spatiu a legii.

3. Sau ambele articole.
Multumesc,=D>

Alte discuții în legătură

Calitatea procesuala pasiva a statului roman integra solutions integra solutions Buna, O chestiune care ma cam nedumereste este daca statul roman, are sau nu calitate procesuala pasiva in cadrul contenciosului adinistrativ-fiscal. ... (vezi toată discuția)
Post obligatoriu la o institutie publica ? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns. Avand in vedere: Art. 84 Noul Cod de Procedură Civilă Reprezentarea convenţională a ... (vezi toată discuția)
Renuntare la judecata tudor9 tudor9 Buna ziua, am o nelamurire referitoare la aplicabiliata art. 246 CPC in materie de cotencios adm. As dori sa stiu daca prevederile acestui articol se aplica ... (vezi toată discuția)