avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare la judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare la judecata

Buna ziua,
am o nelamurire referitoare la aplicabiliata art. 246 CPC in materie de cotencios adm. As dori sa stiu daca prevederile acestui articol se aplica in cazul unui porces deschis in baza L.554. Multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 20:28, 15 Iulie 2009
Da, se aplica, Legea 554 completandu-se cu normele de procedura civila.
Litigiile motivate in drept pe dispozitiile Legii nr. 554/2004 sunt litigii civile.
Un litigiu civil se judeca potrivit normelor cuprinse in Codul de procedura civila.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Depinde cine l-a deschis si pentru ce

Legea 554/2004

Completarea cu dreptul comun

Art. 28. - (1) Dispoziţiile prezentei legi se completează cu prevederile Codului de procedură civilă, în măsura în care nu sunt incompatibile cu specificul raporturilor de putere dintre autorităţile publice, pe de o parte, şi persoanele vătămate în drepturile sau interesele lor legitime, pe de altă parte. Compatibilitatea aplicării normelor de procedură civilă se stabileşte de instanţă, cu prilejul soluţionării cauzei.
(2) Instanţa de contencios administrativ nu poate suspenda judecarea pricinii când s-a început urmărirea penală pentru o infracţiune săvârşită în legătură cu actul administrativ atacat, dacă reclamantul - persoană vătămată - stăruie în continuarea judecării pricinii.
(3) Acţiunile introduse de persoanele de drept public şi de orice autoritate publică, în apărarea unui interes public, precum şi cele introduse împotriva actelor administrative normative nu mai pot fi retrase, cu excepţia situaţiei în care sunt formulate şi pentru apărarea drepturilor sau intereselor legitime de care pot dispune persoanele fizice sau juridice de drept privat.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2009
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul termenului de 30 de zile prevazut la art. 2, alin. 1, lit. h) din legea nr. 554/2004 Tutilescu65 Tutilescu65 Va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 de zile prevazut de art. 2, alin. 1, litera h) din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Contencios administrativ officemvp officemvp As dori sa-mi spuneti daca intr-o actiunea de nulitatea act administrativ, in procedura de contencios administrativ se poate invoca procedura verificari de ... (vezi toată discuția)
Actiune in contencios administrativ - aplicarea prevederilor noului cod civil Marinescuaurel Marinescuaurel Se poate initia o noua cerere de chemare in judecata in baza art.2539 al.2 N.C.C? Concret,am solicitat anularea unui act administrativ (proces verbal de ... (vezi toată discuția)