avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare in contabilitate a marfurilor ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare in contabilitate a marfurilor intracomunitare fara factura

Buna seara

Ma confrunt cu urmatoarea problema: pentru anumite produse achizitionate din UE nu primesc factura.
Cum pot eu sa inregistrez legal aceasta marfa in Romania.
Cel mai recent răspuns: kaval , utilizator 17:48, 14 Martie 2012
sunteti obligat sa va autofacturati.Emiteti o factura ca si cum ati primit-o de la furnizor, intocmiti NIR. Aveti grija sa aveti si dovada(CMR-ul) transportului marfurilor, altfel va vor fi supuse impozitarii TVA-ului si nu vor avea TVA neexigibil.
Va multumesc mult pentru indrumare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura cu tva emisa in ue violettat violettat Buna ziua, Este vorba de o achizitie de marfuri din UE (Italia) , marfa este achitata direct furnizorului din Italia, iar acesta emite factura cu TVA ... (vezi toată discuția)
Cmr-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa intre tarile ue misstral misstral Daca trimit o marfa din Romania in Italia , avand ca document insotitor un aviz ,mai am nevoie si de CMR? Cum pot face dovada efectuarii transportului daca ... (vezi toată discuția)
Nir crystyna2000 crystyna2000 daca factura contine marfuri si transport, nu este normal ca in NIR sa se regaseasca numai valoarea marfurilor(fara TVA) ? mie mi se pare firesc, insa firma ... (vezi toată discuția)