avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general NIR
Discuție deschisă în Contabilitate în general

NIR

daca factura contine marfuri si transport, nu este normal ca in NIR sa se regaseasca numai valoarea marfurilor(fara TVA) ?
mie mi se pare firesc, insa firma la care lucrez la intocmirea NIR-ului distribuie si transportul asupra marfurilor-in ideea ca NIR ul trebuie sa fie identic cu factura
Cel mai recent răspuns: Cs B , Contabil 16:25, 24 Mai 2011
Da, numai marfa.
transportul marfii se repartizeaza pe produsele din factura... sa aveti pe nir exact pretul de achizitie din factura.

Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2011
ContSters123067, utilizator
OMPF 3055/2009 sectiunea 8 "Reguli de evaluare", 8.1.1 "Evaluarea la data intrării în entitate": pct.50 si 51
"50. - (1) La data intrării în entitate, bunurile se evaluează și se înregistrează în
contabilitate la valoarea de intrare, care se stabilește astfel:
a) la cost de achiziție - pentru bunurile procurate cu titlu oneros; ....
51. - (1) Costul de achiziție al bunurilor cuprinde prețul de cumpărare, taxele de
import și alte taxe (cu excepția acelora pe care persoana juridică le poate recupera
de la autoritățile fiscale), cheltuielile de transport, manipulare și alte cheltuieli care
pot fi atribuibile direct achiziției bunurilor respective. ....
(2) Cheltuielile de transport sunt incluse în costul de achiziție și atunci când
funcția de aprovizionare este externalizată. "
NIR-ul se face prin distribuirea proportionala si includerea cheltuielii de transport in valorea marfii achizitionate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire corecta nir claudana claudana Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spune-ti daca, atunci cand intocmesc NIR-ul, includ in valoarea unitara a produselor receptionate si valoarea timbrului ... (vezi toată discuția)
Achizitie constructii + teren andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 Imi puteti da si mie va rog frumos o parere in legatura cu valoarea imobilului ce se va inregistra in contabilitate...Ideea este urmatoarea: am achizitionat de ... (vezi toată discuția)
Valoare de inventar militaru militaru Buna seara Reprezint o PJ-am achizitionat o casa si am mers la bugele locale-sa o inregistrez-aici mi s-a comunicat ca la valoarea de achizitie se adauga ... (vezi toată discuția)