daca factura contine marfuri si transport, nu este normal ca in NIR sa se regaseasca numai valoarea marfurilor(fara TVA) ?
mie mi se pare firesc, insa firma la care lucrez la intocmirea NIR-ului distribuie si transportul asupra marfurilor-in ideea ca NIR ul trebuie sa fie identic cu factura
OMPF 3055/2009 sectiunea 8 "Reguli de evaluare", 8.1.1 "Evaluarea la data intrării în entitate": pct.50 si 51
"50. - (1) La data intrării în entitate, bunurile se evaluează și se înregistrează în
contabilitate la valoarea de intrare, care se stabilește astfel:
a) la cost de achiziție - pentru bunurile procurate cu titlu oneros; ....
51. - (1) Costul de achiziție al bunurilor cuprinde prețul de cumpărare, taxele de
import și alte taxe (cu excepția acelora pe care persoana juridică le poate recupera
de la autoritățile fiscale), cheltuielile de transport, manipulare și alte cheltuieli care
pot fi atribuibile direct achiziției bunurilor respective. ....
(2) Cheltuielile de transport sunt incluse în costul de achiziție și atunci când
funcția de aprovizionare este externalizată. "
NIR-ul se face prin distribuirea proportionala si includerea cheltuielii de transport in valorea marfii achizitionate.
Valoare de inventar
militaru
Buna seara
Reprezint o PJ-am achizitionat o casa si am mers la bugele locale-sa o inregistrez-aici mi s-a comunicat ca la valoarea de achizitie se adauga ... (vezi toată discuția)