avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Intocmire corecta NIR
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Intocmire corecta NIR

Buna ziua!
Va rog frumos sa-mi spune-ti daca, atunci cand intocmesc NIR-ul, includ in valoarea unitara a produselor receptionate si valoarea timbrului verde.
In cazul in care ma aprovizionez cu marfa din import, ce trebuie sa includ in valoarea unitara a produselor atunci cand intocmec NIR-ul?
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: claudana , utilizator 16:33, 27 Noiembrie 2014
Ordin 3055/2009:

8.1.1. Evaluarea la data intrării în entitate
50 -
(1) La data intrării în entitate, bunurile se evaluează şi se înregistrează în contabilitate la valoarea de intrare, care se stabileşte astfel:
a) la cost de achiziţie - pentru bunurile procurate cu titlu oneros;
.......
51 -
(1) Costul de achiziţie al bunurilor cuprinde preţul de cumpărare, taxele de import şi alte taxe (cu excepţia acelora pe care persoana juridică le poate recupera de la autorităţile fiscale), cheltuielile de transport, manipulare şi alte cheltuieli care pot fi atribuibile direct achiziţiei bunurilor respective.
În costul de achiziţie se includ, de asemenea, comisioanele, taxele notariale, cheltuielile cu obţinerea de autorizaţii şi alte cheltuieli nerecuperabile, atribuibile direct bunurilor respective.
Ultima modificare: Joi, 27 Noiembrie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil
Va multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nir crystyna2000 crystyna2000 daca factura contine marfuri si transport, nu este normal ca in NIR sa se regaseasca numai valoarea marfurilor(fara TVA) ? mie mi se pare firesc, insa firma ... (vezi toată discuția)
Achizitie constructii + teren andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 Imi puteti da si mie va rog frumos o parere in legatura cu valoarea imobilului ce se va inregistra in contabilitate...Ideea este urmatoarea: am achizitionat de ... (vezi toată discuția)
Valoare de inventar militaru militaru Buna seara Reprezint o PJ-am achizitionat o casa si am mers la bugele locale-sa o inregistrez-aici mi s-a comunicat ca la valoarea de achizitie se adauga ... (vezi toată discuția)