avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Valoare de inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Valoare de inventar

Buna seara
Reprezint o PJ-am achizitionat o casa si am mers la bugele locale-sa o inregistrez-aici mi s-a comunicat ca la valoarea de achizitie se adauga onorariu notar + taxa e intabulare( facand sa-i creasca valoarea)
Este o lege care cere asta ? De cand ?

Multumesc
Adina Militaru
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 23:51, 9 Aprilie 2013
Consider ca este corect. In fond, si acei bani tot dvs. i-ati platit si tot pentru achizitionarea imobilului facand parte, alaturi de plata catre proprietar, din valoarea de achizitie.
Taxele achitate sau alte cheltuieli necesare achizitiei ce nu pot fi recuperate, sunt incluse in pretul de achizitie.

Ordin 3055:
"51.(1) Costul de achiziţie al bunurilor cuprinde preţul de cumpărare, taxele de import şi alte taxe (cu excepţia acelora pe care persoana juridică le poate recupera de la autorităţile fiscale), cheltuielile de transport, manipulare şi alte cheltuieli care pot fi atribuibile direct achiziţiei bunurilor respective.
În costul de achiziţie se includ, de asemenea, comisioanele, taxele notariale, cheltuielile cu obţinerea de autorizaţii şi alte cheltuieli nerecuperabile, atribuibile direct bunurilor respective.
(2) Cheltuielile de transport sunt incluse în costul de achiziţie şi atunci când funcţia de aprovizionare este externalizată.
(3) Reducerile comerciale acordate de furnizor şi înscrise pe factura de achiziţie ajustează în sensul reducerii costul de achiziţie al bunurilor."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari conturi ?! DOAR_NOI DOAR_NOI Am aflat zilele acestea de unele modificari referitoare la conturile 667 respectiv 767 cheltuieli - venituri din sconturi . Aceste conturi s-ar fi schimbat in ... (vezi toată discuția)
Nir crystyna2000 crystyna2000 daca factura contine marfuri si transport, nu este normal ca in NIR sa se regaseasca numai valoarea marfurilor(fara TVA) ? mie mi se pare firesc, insa firma ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! As dori sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: - se primeste de la un furnizor de servicii de telefonie mobila o factura cu valoarea ... (vezi toată discuția)