avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Garantie de participare licitatie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Garantie de participare licitatie

Buna ziua.

In cadrul unei licitatii organizate de catre RA-APPS se solicita o garantie de participare de o anumita valoare.

Este legal ca un ofertant sa constituie garantia de participare la licitatie partial prin virament bancar in contul RA-APPS si iar pentru diferenta de suma sa depuna o scrisoare de garantie de participare la licitatie. Adica sa se foloseasca de ambele variante prevazute de caietul de sarcini pentru garantia de participare: virament bancar si scrisoare de garantie.
Sau este obligatoriu ca toata suma sa fie fie virata in contul RA-APPS sau sa fie depusa o scrisoare de participare pentru toata suma.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 10:42, 14 Martie 2012
Am vazut situatii in care s-a constituit prin 2 scrisori de garantie bancara.

ANRMAP si CNSC considera ca atat timp cat GP s-a constituit in cuantumul si forma solicitate (conform art.86 alin1, se poate constitui in oricare din cele 2 forme) si pot fi executate, nu are importanta ca s-au constituit prin 2 documente.

Nu vad ce temei legal ar putea fi invocat pentru respingerea ofertei, aplicarea art.33, alin.3, lit b) din HG 925 fiind abuziva din motivele de mai sus, avand in vedere si art. 86, alin.4, lit.c).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii publice-fisa de date. albertoconstruct albertoconstruct Buna ziua,am participat de curand la o cerere de oferta pentru achizitie lucrari de constructii,in fisa de date pusa la dispozitie pe seap,erea trecut ca si ... (vezi toată discuția)
Licitatie publica paby paby Buna ziua, Am o intrebare cu privire la documentatia necesara participarii la o licitatie publica tinuta de catre primarie . Daca in caietul de sarcini este ... (vezi toată discuția)
Licitatie publica-garantie de participare danpopovici danpopovici Buna ziua, Am participat la o licitatie publica pentru atribuirea unui contract de servicii. Autoritatea contractanta a cerut o garantie de participare in ... (vezi toată discuția)