avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice licitatie publica
Discuție deschisă în Achiziţii publice

licitatie publica

Buna ziua,
Am o intrebare cu privire la documentatia necesara participarii la o licitatie publica tinuta de catre primarie .
Daca in caietul de sarcini este stipulat ca trebuie atasat :
dovada achitarii garantiei de participare la licitatie , prin scrisoare de garantie bancara de participarela licitatie sau chitanta de depunere numerar la caserie, este legal ca unul dintre participanti sa ataseze un OP si dosarul sa ii fie acceptat?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: jeniferr , utilizator 14:19, 19 Mai 2011
Consider ca da, daca O.P. este facut ca trazacti pentru licitatia respectiva...:(
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
Manole Dumitru, utilizator
Si atunci dispozitiile din caietul de sarcini ce rol mai au?
Atata timp cat Ofertantul respectiv face dovada constituirii garantiei de participare in cuantumul stabilit, in favoarea AC, nu vad care este problema. Pana la urma, conteaza sa existe constituita garantia, nu conteaza asa de mult modul de constituire. Fie ca platesti la casierie, fie prin OP, banii merg tot la AC.
In art.86, alin. 4 si 5 din HG 925 se reglementeaza situatia aceasta.
Prin interpretarea stricta a legii, daca nu s-a prevazut OP in DA, nu ar fi trebuit acceptat.
Pe alta parte, daca OP a fost confirmat pana la deschidere, nu vad cu ce ar fi fost favorizat respectivul ofertant. El a constituit GP, care reprezinta protectia autoritătii, cf. art.84 din HG925 si poate fi folosita oricand.
buna bunica mea locuieste intro casa aflata in proprietatea statulu din anul 1987.are contract de inchiriere plateste lunar oare ar putea sal cumpere de la stat?cum se calculeaza preturile ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie participare - licitatie online ibitza78 ibitza78 Buna ziua! ref.: procedura de licitatie deschisa, ONLINE In Fisa de date, sectiunea Garantie de participare este mentionat \\"[i]IMPORTANT!!!!!! Op. ... (vezi toată discuția)
Garantie de participare licitatie teodor82 teodor82 Buna ziua. In cadrul unei licitatii organizate de catre RA-APPS se solicita o garantie de participare de o anumita valoare. Este legal ca un ofertant sa ... (vezi toată discuția)
Garantie participare procedura online ibitza78 ibitza78 Pentru o procedura integral ONLINE s-a solicitat pt garantia de participare astfel: \\\\"IMPORTANT!!!!!! Op. economici vor depune dovada constituirii gar. de ... (vezi toată discuția)