Am nascut in anul 2007 in luna mai si am primit o alocatie pentru copil in valoare de 200 ron. As dori sa stiu de ce in momentul de fata nu mi s-a majorat aceasta alocatie la suma de 213 ron, in conditiile in care s-au indexat alocatiile conf.HG 11/2008. Multumesc anticipat.
Incepand cu luna ianuarie 2008, cuantumul alocatiei pentru copiii nou-nascuti, prevazut la art. 25 alin. (1) din Legea nr. 416/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, este de 213 lei.
Adresati-va Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului in a carei raza aveti domiciliul.
Faceti o confuzie intre alocatia lunara de 200 lei si alocatia prevazuta de art.25 din Legea nr.416/200, care se acorda o singura data, la nastere.
Art. 25
(1) Mamele au dreptul la o alocatie pentru fiecare dintre primii 4 copii nascuti vii, in cuantum de 1.400.000 lei.
(2) Acordarea dreptului si plata alocatiei pentru copiii nou-nascuti se realizeaza pe baza de cerere si acte doveditoare, prin dispozitie a primarului localitatii in a carei raza domiciliaza mama sau, dupa caz, unde a fost inregistrata nasterea copilului. (3) Alocatia prevazuta la alin. (1) se acorda o singura data pentru fiecare copil nascut viu.
(4) Alocatia prevazuta la alin. (1) se poate acorda reprezentantului legal al copilului atunci cand mama nu este in situatia de a beneficia de acest drept.
(5) Cuantumul alocatiei prevazute la alin. (1) se indexeaza prin hotarare a Guvernului.