avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... ALOCATIE PENTRU COPII PANA LA VARSTA DE 2 ANI - ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

ALOCATIE PENTRU COPII PANA LA VARSTA DE 2 ANI - INDEXARE CF HG11/2008

Am nascut in anul 2007 in luna mai si am primit o alocatie pentru copil in valoare de 200 ron. As dori sa stiu de ce in momentul de fata nu mi s-a majorat aceasta alocatie la suma de 213 ron, in conditiile in care s-au indexat alocatiile conf.HG 11/2008. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 13:08, 19 Noiembrie 2008
Incepand cu luna ianuarie 2008, cuantumul alocatiei pentru copiii nou-nascuti, prevazut la art. 25 alin. (1) din Legea nr. 416/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, este de 213 lei.
Adresati-va Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului in a carei raza aveti domiciliul.
Faceti o confuzie intre alocatia lunara de 200 lei si alocatia prevazuta de art.25 din Legea nr.416/200, care se acorda o singura data, la nastere.

Art. 25
(1) Mamele au dreptul la o alocatie pentru fiecare dintre primii 4 copii nascuti vii, in cuantum de 1.400.000 lei.
(2) Acordarea dreptului si plata alocatiei pentru copiii nou-nascuti se realizeaza pe baza de cerere si acte doveditoare, prin dispozitie a primarului localitatii in a carei raza domiciliaza mama sau, dupa caz, unde a fost inregistrata nasterea copilului.
(3) Alocatia prevazuta la alin. (1) se acorda o singura data pentru fiecare copil nascut viu.
(4) Alocatia prevazuta la alin. (1) se poate acorda reprezentantului legal al copilului atunci cand mama nu este in situatia de a beneficia de acest drept.
(5) Cuantumul alocatiei prevazute la alin. (1) se indexeaza prin hotarare a Guvernului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie pentru nou nascut care se acorda o singura data serbanc serbanc Buna ziua as dori sa stiu daca se mai acorda alocatie pentru nou-nascut,care se acorda o singura data la primii 4 nascuti vii,am nascut in septembrie 2015 si ... (vezi toată discuția)
Ajutor de la stat vaidateodor vaidateodor buna.sotia urmeaza sa nasca in cateva zile si nici unu din noi nu am lucrat legal in ultimii doi ani. primim ceva ajutor pentru nastere sau ceva suport ... (vezi toată discuția)
Alocatia pentru nou nascut si trusou evel evel Buna ziua. Acum trei ani dupa nastere se dadea de la primarie alocatia pt nou nascut si contravaloare trusou. Ma puteti ajuta sa imi spuneti daca inca se mai ... (vezi toată discuția)