Buna ziua as dori sa stiu daca se mai acorda alocatie pentru nou-nascut,care se acorda o singura data la primii 4 nascuti vii,am nascut in septembrie 2015 si as vrea sa stiu daca pot beneficia de acest drept.Multumesc pentru timpul acordat.
Daca va referiti la alocatia acordata in baza Legii nr.416/2001, si anume :
Lege nr. 416/2001 privind venitul minim garantat
Art. 25. - (1) Mamele au dreptul la o alocaţie pentru fiecare dintre primii 4 copii născuţi vii, în cuantum de 230 lei (RON).
(2) Acordarea dreptului şi plata alocaţiei pentru copiii nou-născuţi se realizează pe bază de cerere şi acte doveditoare, prin dispoziţie a primarului localităţii în a cărei rază domiciliază mama sau, după caz, unde a fost înregistrată naşterea copilului.
(3) Alocaţia prevăzută la alin. (1) se acordă o singură dată pentru fiecare copil născut viu, în termen de maximum 12 luni de la naşterea copilului.
(4) Alocaţia prevăzută la alin. (1) se poate acorda reprezentantului legal al copilului atunci când mama nu este în situaţia de a beneficia de acest drept.
(5) Cuantumul alocaţiei prevăzute la alin. (1) se indexează prin hotărâre a Guvernului.
atunci , aceasta nu se mai acorda incepand cu data intrarii in vigoare a Legii nr.118/2010.