avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Garantie vicii ascunse
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Garantie vicii ascunse

Din cite stiam, garantia oferita prin lege de catre constructor/dezvoltator este de 10 ani de la receptia finala (momentul din care se incepe platirea impozitului pe proprietate catre stat). Aseara am aflat cu stupoare ca se refera doar la structura de beton propriu-zisa si la nimic altceva! Hidroizolatia de exemplu are garantie 1 an ?!

Este adevarat?

Pachetul de legi aferente ar fi acesta, imi scapa vreuna?

Legea 10/1995 privind calitatea in constructii
Legea 50/1991 privind executarea lucrărilor de constructii
H.G.272 pentru aprobarea Regulamentului privind controlul de stat al calităţii în constructii
H.G.273 privind aprobarea Regulamentului de recepţie a lucrărilor de constructii şi instalaţii aferente acestora

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: zice , utilizator 11:17, 16 Martie 2012
nici-o idee?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neconvocare comisie receptie anna2000 anna2000 conform hg 273/1994 am comunicat investitorului data terminarii lucrarilor si am solicitat convocarea comisiei de receptie. vremea trece, comisia ... (vezi toată discuția)
Garantia executarii unei constructii corinuta corinuta Buna As dori sa aflu care este cadrul legal si termenul de garantie pt executarea unei constructii Multumesc (vezi toată discuția)
Apartament nou. vicii ascunse descoperite. pot denunta contractul? in cat timp trebuie sa remedieze constructorul problemele? bpapiiro bpapiiro Salut, in 2008 am achizitionat un apartament + garaj la subsolul blocului. Insa, am descoperit mai multe vicii ascunse si ori de cate ori ma duc la ... (vezi toată discuția)