avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... eroare materiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

eroare materiala

Buna ziua!In cererea de recurs (in cadrul unui proces de divort-partaj),avocatul meu a mentionat faptul ca masina valora 6000 euro, si nu 6000 lei, asa cum scria in motivarea instantei (pe fond si apel).Insa instanta de recurs nu a facut nici o referire la acest aspect.Fostului sot i s-a atribuit masina,iar mie mi se pare normal sa ii platesc o sulta mai mica, fiind o diferenta foarte mare intre 6000 lei si 6000 euro!Ce ar mai fi de facut acum?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters245483 , utilizator 12:06, 14 Martie 2012
Daca instanta a gresit acest aspect, in sensul ca in loc de lei a trecut euro, trebuie sa formulati o cerere de indreptare a erorii materiale prin care sa solicitati instantei sa indrepte aceasta greseala in sensul ca se precizeze ca valoarea este de 6000 lei, nu 6000 euro. Trebuie sa faceti in acest sens o cerere de indreptare a erorii materiale, o depuneti la instanta care a pronuntat si redactat aceasta hotarare, si judecatorul va solutiona cererea dvs in camera de consiliu, fara citarea partilor, pronuntand o incheiere de indreptare. Aceasta incheiere de indreptare solicitati sa o ridicati de la arhiva instantei.
Multumesc mult pentru raspuns.Dar credeti ca am sanse sa se scada aceasta suma din sulta pe care trebuie sa i-o platesc fostului sot?
Daca trebuie platita o sulta ea se va calcula in raport de valoarea corecta a masinii. E o mare diferenta intre lei si euro.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine trebuie sa indrepte eroarea materiala si de calcul? desirelia75 desirelia75 judecatoria emite o hotarare in care s-a strecurat o greseala materiala si de calcul.aceasta greseala apare evidentiata corect in raportul de expertiza ... (vezi toată discuția)
Indreptare hotarare judecatoreasca mimisarbu@yahoo.com mimisarbu@yahoo.com In hot definitiva se specifica :1-lot atribuit reclamantei -148410 lei 2.lot cuvenit reclamantei-144857 lei ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca rendec rendec Buna ziua, Astazi mi a fost comunicata o hotarare judecatoreasca nesemnata, in continut se gasesc o serie de erori si sunt foarte multe greseli gramaticale. ... (vezi toată discuția)