Imi poate spune cineva cat este amenda pt nedepunerea in termen a declaratiei 220? As mai vrea sa stiu, daca se poate, si in ce lege (sau in ce monitor oficial) gasesc valoarea acestei amenzi.
Art.219, alin.(3) din OG nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală, cu modificarile si completarile ulterioare
ART. 219
(1) Constituie contravenţii următoarele fapte:....
b)neîndeplinirea la termen a obligaţiilor de declarare prevăzute de lege, a bunurilor şi veniturilor impozabile sau, după caz, a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor sume, precum şi orice informaţii în legătură cu impozitele, taxele, contribuţiile, bunurile şi veniturile impozabile, dacă legea prevede declararea acestora
.....
(3) În cazul persoanelor fizice nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declaraţiilor de venit constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 500 lei.
Multumesc pt raspuns. Problema este mai complicata. Eu nu mai lucrez pe PFA-ul asta de 1 an, iar anul acesta nu am nici o incasare si nu am facut nici o plata. Teoretic nu trebuie sa mai platesc nimic avand in vedere ca incepand de ieri am radiat PFA-ul din Registrul Comertului.
Problema a aparut cand ei mi-au trimis o decizie de impunere in valoare de 800 lei. Figuram la ei cu impozit la norma. Dar activitatea mea nu se mai normeaza incepand de anul acesta avand in vedere noua grila de activitati la norma.
Trebuiau sa ma treaca automat in sistem real. Iar faptul ca eu nu am depus nici o declaratie de venit estimat, in sistem real, pe anul 2012 imi puteau da cel mult o amenda.
De aceea ma interesa cat este amenda. Sa vad daca valoarea ei depaseste cat vor ei sa le dau considerandu-ma, impotriva legii, cu impozit la norma.
Cum se pare ca valoarea amenzii este mai mica, o sa incerc sa le dau maxim amenda. Oricum nu au cadru legal sa ma impoziteze la norma.
Inteleg ca AdmFinananciara v-a stabilit plati anticipate pentru anul 2012, in lipsa formularului dvs. 220 (pe care nu l-ati depus) la nivelul impozitului stabilit in anul 2011. Discutati cu inspectorul dvs si solicitati recalcularea platilor anticipate pentru anul 2012, cu justificarea ca PFA s-a radiat, in vederea inchiderii situatiei dvs fiscale: depuneti cerere si documente justificative.
Dec 392b
ContSters176126
sint atatea si atatea pareri si abuzuri,in conditiile in care cei de la finante au de fapt fel de fel de raportari(balante,bilanturi etc,la PFA se bat cap in ... (vezi toată discuția)