avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Nedeclararea formularului 201 si amenzile aferente
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Nedeclararea formularului 201 si amenzile aferente

Cum se calculeaza amenda pentru nedeclararea formularului 201 daca activitatile de obtinere de venit s-au desfasurat pe mai multi ani?
Cel mai recent răspuns: Bogdan6775 , utilizator 21:39, 14 Februarie 2016
Nedepunerea formularelor 200, 201 şi 221 până la data de 25 mai, inclusiv, se sancţionează cu amendă. Normele actuale referitoare la contraventii si sanctiuni pentru nedepunerea declaratiilor fiscale prevad (art. 219 din Codul de Procedura Fiscala coroborat cu Normele metodologice de aplicare):
Art. 219 Contraventii
(1) Constituie contraventii urmatoarele fapte:
a) nedepunerea la termenele prevazute de lege a declaratiilor de inregistrare fiscala sau de mentiuni;
b) neindeplinirea la termen a obligatiilor de declarare prevazute de lege, a bunurilor si veniturilor impozabile sau, dupa caz, a impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume, precum si orice informatii in legatura cu impozitele, taxele, contributiile, bunurile si veniturile impozabile, daca legea prevede declararea acestora;

(2) Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza astfel :
d) cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei, pentru persoanele fizice, si cu amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei, pentru persoanele juridice, in cazul savarsirii faptelor prevazute la alin. (1) lit. a), b), g) – m);
(3) in cazul persoanelor fizice nedepunerea la termenele prevazute de lege a declaratiilor de venit constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 500 lei.

Aceste amenzi se aplica pentru fiecare an in parte? Conteaza cat de mult s-a intarziat cu declararea venitului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca n-am depus declaratiile ce se intampla monette monette Buna, ma numesc Monica si am firma dar nu are activitate, este infiintata din iulie 2007. Am depus declaratiile trimestrial pana anul trecut. De anul trecut nu ... (vezi toată discuția)
Neindeplinire obligatii declarative microintreprindere freenicos freenicos Ce mai poate face acum o societate care nu s-a declarat microintreprindere de la 1 februarie?Si nu a declarat nimic de la inceputul anului pentru ca nu a avut ... (vezi toată discuția)
Amenzi nedepunere declaratii ilbobass ilbobass Imi poate spune cineva cat este amenda pt nedepunerea in termen a declaratiei 220? As mai vrea sa stiu, daca se poate, si in ce lege (sau in ce monitor ... (vezi toată discuția)