avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Neindeplinire obligatii declarative microintreprindere
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Neindeplinire obligatii declarative microintreprindere

Ce mai poate face acum o societate care nu s-a declarat microintreprindere de la 1 februarie?Si nu a declarat nimic de la inceputul anului pentru ca nu a avut activitate(ma rog,nu a anuntat asta nicaieri).
Multumesc

Buna ziua,

Va trebui sa depuneti acum declaratiile:
010 - pentru vectorul fiscal
100- pentru impozitul pe veniturile microintreprinderilor.
112- daca ati avut salariati
300 si 394 - daca sunteti platitor de TVA
Chiar daca nu ati avut activitate tot trebuia sa depuneti declaratiile.
Pentru nedepunerea la termen se sanctioneaza cu amenda:

Codul de procedura fiscala:
Art. 219 Contravenţii

(1) Constituie contravenţii următoarele fapte:

a) nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declaraţiilor de înregistrare fiscală sau de menţiuni;

(2) Contravenţiile prevăzute la alin. (1) se sancţionează astfel (intră în vigoare la 30 zile după data publicării):
d) cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei, pentru persoanele fizice, şi cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei, pentru persoanele juridice, în cazul săvârşirii faptelor prevăzute la alin. (1) lit. a), b), g) - m);

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedeclararea formularului 201 si amenzile aferente Bogdan6775 Bogdan6775 Cum se calculeaza amenda pentru nedeclararea formularului 201 daca activitatile de obtinere de venit s-au desfasurat pe mai multi ani? (vezi toată discuția)
Daca n-am depus declaratiile ce se intampla monette monette Buna, ma numesc Monica si am firma dar nu are activitate, este infiintata din iulie 2007. Am depus declaratiile trimestrial pana anul trecut. De anul trecut nu ... (vezi toată discuția)
Declaratia 010 Monicaluis Monicaluis Buna ziua, as avea nevoie de niste lamuriri si v-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta. Exact acum o luna mi-am infiintat o firma care deocamdata nu are ... (vezi toată discuția)