avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... exista posibilitatea de a divorta si de a face partaj ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

exista posibilitatea de a divorta si de a face partaj amiabil fara sa fie implicat si copilul minor?

aceasta este intrebarea si va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Carmen Chitu , Avocat 16:18, 14 Martie 2012
Odata cu pronuntarea divortului, instanta de judecata este obligata sa se pronunte si pe raporturile dintre copii si parintii divortati, respectiv autoritate parinrteasca comuna sau de catre un singur parinte, locuinta minorului, contributia fiecarui parinte , etc.

Daca alegeti procedura administrativa sau notariala este necesar sa va intelegeti asupra tuturor aspectelor mentionate mai sus.
va multumesc! intrebarea mea era: se pot face toate acestea fara sa afle copilul? adica noi, cei doi soti, putem sa mergem la notar, sa impartim bunurile sa stabilim custodia comuna, etc FARA SA IMPLICAM COPILUL? trebuie ca la un moment dat sa aducem si copilul la notar?
]va multumesc, din nou!
Minorul nu va fi implicat personal in procedura divortului, cu exceptia cazului in care divortul se face pe cale judecatoreasca. In acest caz este necesara ascultarea minorului de catre judecator daca minorul are varsta de peste 10 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copii minori la notar diana_sal diana_sal divort cu copii minori buna ziua! Problema mea e mai atipica. Eu si sotul meu am hotarat sa divortam la nortar. Avem impreuna 2 copii minori. Unul nascut ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am nevoie de ajutorul dvs. sotul doreste sa divortam ... emanuela_ab emanuela_ab Buna seara, Am nevoie de ajutorul dvs. Sotul doreste sa divortam .Voi fi de acord cu divortul la notar ptr a nu duce copilul (15ani) la tribunal Imi trebuie ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil KKrisztina KKrisztina sotul meu a intentat divort, la partaj totul revine lui, divortul e de comun acord, in schimb el vrea copilul iar eu nu am de gand sa il cedez, nici nu se ... (vezi toată discuția)