As dori sa stiu ce actiuni pot intreprinde atunci cand sunt convinsa ca o anumita persoana (mai exact seful de la birou) mi-a intrat pe contul personal de Facebook. Am aflat din surse sigure ca s-a folosit un server de la birou pentru a se conecta la facebook-ul meu si am un ip care corespunde unei persoane fizice din Bucuresti. Cum pot actiona in asa fel incat persoana respectiva sa fie trimisa dupa gratii?
Mentionez ca nu am acces interzis la Facebook la birou si persoana respectiva nu mi-a furat date, doar a verificat de mesaje am pe cont.
Ok, in primul rand nu o sa intre nimeni la inchisoare pt ca faptul ca va intrat pe contul de facebook, legea penala nu este asa "fanatica". Se poate incadra la infractiunea prev de art 195.Cp violarea secretului corespondentei, cel mult se poate aplica o masura administrativa.
Ati putea sa va schimbati parola de mail si cea de facebook si sa nu mai salvati parola de la nici unul dintre aceste conturi pe calculatorul de la birou.
Este pasibil de savarsirea infractiuni prevazute de art 195 c.p. si art. 42 din legea 161/2003 care prevede ca "accesul, fără drept, la un sistem informatic constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă."
nu o sa faca nici inchisoare pentru ca a accesat un cont de facebook, odata de 2 ori... cu de n-ori... si pana a demonstra ca accea persoana ti-a accesat contul de facebook e cale lunga... cea mai fericit caz... e o amenda penala...