avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Utilizare parola cont pentru citirea conversatiilor ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Utilizare parola cont pentru citirea conversatiilor private

Buna ziua,
Cineva utilizeaza contul si parola mea de e-mail pentru a-mi vizualiza conversatiile. Acestea s-au intamplat dupa ce am utilizat un computer strain si am salvat-o neintentionat. Vizualizarea conversatiilor se face fara a interveni asupra lor.
Am adresa IP si doresc sa stiu ce pedeapsa i s-ar aplica pentru acest fapt.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: avLeon , utilizator 17:55, 24 Iulie 2012
Este o infractiune contra libertatii persoanei, art. 195 Codul penal
Violarea secretului corespondenţei
Deschiderea unei corespondenţe adresate altuia ori interceptarea unei convorbiri sau comunicări efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanţă, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am accesat fara drept contul de e-mail al fostei iubite - ce se intampla daca ma reclama? Sir_Phantom Sir_Phantom Am si eu o intrebare pt domniile voastre .....de curand m=am despartit de aleasa inimii ...si din cearta in cearta ...am ajuns si am intrat p mail-ul ei ... ... (vezi toată discuția)
Incalcarea dreptului la intimitate. Paulexandra Paulexandra Lucrez in cadrul unei companii de IT cu pretentii. Am fost in concediu 1 saptamana, timp in care managera impreuna cu un coleg mi-au verificat laptopul si ... (vezi toată discuția)
Tainuire de corespondenta gina-s gina-s buna,chiriasa care are spatiul comercial in casa soacrei mele(in curte fiind 2 case),mi-a ascuns faptul ca in luna iunie am avut un proces corespondenta vine ... (vezi toată discuția)