Detinem in indiviziune un teren de 8200 mp(suntem 5 mostenitori frati) si din 1992 cand ni s-a restituit acest teren il exploatam si platim impozit avand rol in primarie.Precizez ca este terenul nostru mostenire (7500 mp existenti si un plus de 700 mp adaugati in compensatie pt alte terenuri care nu s-au mai putut retroceda).
Desi este deci terenul nostru si il detinem nici pana astazi nu ni se da titlul de propietate pt a iesi din indiviziune, I ntrebarea mea este daca si cand vom putea initia in instanta o cerere pt uzucapiune care sa poata tine loc de act de propietate. va multumesc
Stimat forumist
Daca dvs ati formulat cerere pe baza Legii fondului funciar, a fost emisa adeverinta sau intocmit proces verbal de punere in posesie si astfel ati inregistrat si terenul din punct de vedere fiscal, atunci nu este nevoie de uzucapiune. In aceste conditii puteti sa actionati direct Primaria in instanta pentru a fi obligata la emiterea titlului de proprietate.
tocmai acesta este problema, primaria nu vrea sa emita actul de propietate decat pe 7500 mp iar noi nu vrem sa renuntam la cei 700 mp pt ca am renuntat la prea multe alte locuri si dorim actiunea in instanta pt uzucapiune tocmai pt a avea o hotarare care sa tina loc de titlu de propietate.primaria ca multe altele dealtfel nu a venit in acest rastimp cu nici un fel de rezolvare ,dar nici nu ne=a
s-a intamplat ceva cu mesajul.... deci nu ne-a deranjat din posesie pt ca nu avea cum fiind pamantul nostru si fiind platit si impozitul tot timpul(plateam impozit si pe vremea lui Ceausescu desi pamantul ei il luasera cu japca) deci daca puteti sa-mi dati un raspuns cu privire la rezolvarea prin uzucapiune. va multumesc